Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 11. Árpád
SzínTér

Megannyi újdonság az idei Érsekkerti Nyári Játékokon

Juhász H. | 2018. június 05. 10:30:41 | Utolsó frissítés: 6 hónapja
Idén július 14-én az Anconai szerelmesek zenés komédiával nyitják meg a 8. Egri Érsekkerti Nyári Játékokat. Július 14-től augusztus 19-ig 77 előadásra várják a nézőket.

 

A Kis Zsinagóga épülete hétfőn megtelt nevetéssel: újra találkoztak a Pinceszínház színészei, munkatársai és a vendégművészek, akik szintén részt vesznek majd a 8. Egri Érsekkerti Nyári Játékokon. A szót elsőként Tatár Gabi színésznő ragadta meg és elmondta: az utóbbi évben minden eddigieket felülmúlt a nézők száma, s nekik köszönhetően idén megújulhat a rendezvény nézőtere és színpadja is.

 

 

Kiderült, hogy idén négy új darabot állítanak színpadra: az Anconai szerelmeseket, a Shirley Valentinet, a Plaza Hotelt és a Kávécsarnokot, és természetesen a gyermekeknek is készülnek újdonságokkal. A bemutatók mellett továbbra is játsszák majd a nézők nagy kedvenceit, például a Kölcsönlakást, a Csoportterápiát, a Mezítláb a parkban című darabot is. Ezen a nyáron 77 darabra várják az érdeklődőket, ebből 42 gyermek előadás lesz.

 

 

A bemutatók közül az Anconai szerelmesekről a rendező, Méhes László elárulta, egy igazi nyári darab lesz, gyönyörű díszletben olyan dalokkal, melyek a magyar zenei ősemlékezetben is élnek.
A Shirley Valentine a Jászai Mari-díjas színésznő, Vándor Éva egyszemélyes darabja lesz. A Mezítláb a parkban sikereit látva idén szintén színpadra visznek egy újabb Neil Simon darabot, a Plaza Hotelt. A különlegesnek ígérkező bemutatók sorát bővíti a Kávécsarnok is, Szép Ernő darabjának szereplői a Jászai Mari-díjas Ráckevei Anna és Bellus Attila lesznek.

 

Ezzel még nem érnek véget a meglepetések, mert július 17-én fellép a Grund – vígszínházi fiúzenekar is a nagy sikerű A Pál utcai fiúk dalaival és rockklasszikusokkal. Az Egri Érsekkerti Nyári Játékok idén is kiegészül az Egri Nemzetközi Alkotó- és Művészteleppel, s ebben az évben első alkalommal nemzetközi színészkurzust is szerveznek, melyre Oroszországból, Újvidékről, Erdélyből és országunkból várják a színészeket.
A hagyományokat folytatva egy darabot, a Hagymácskát már bemutatták május 23-án a Szalaparti EGYMI növendékeinek, de a gyermekdarabok közül természetesen ez is látható lesz a 8. Egri Érsekkerti Nyári Játékokon.

 

Fotók: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...
Hódmezőn már nem ment
Pontosabban öt perc okozta az EKE-Eger-KOK vesztét, férfi vízilabdásainkét pedig még ennél...
A tudás univerzuma II.
Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási...