Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 11. Árpád
SzínTér

Kezdődik az évad a Gárdonyi Géza Színházban

2018. szeptember 14. 12:37:00 | Utolsó frissítés: 3 hónapja
Az egyetemi hallgatók továbbra is kedvezményes áron válthatnak bérletet.

 

Móricz Zsigmond Rokonok című társadalmi drámájával kezdődik az idei „nosztalgikus magyar" évad az egri Gárdonyi Géza Színházban. Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói, oktatói és dolgozói ebben a tanévben is kedvezményes áron válthatnak bérletet, mely a fent említett darab mellett az Illatszertár című romantikus történet megtekintésére ad lehetőséget.

 

A teátrumban tartott sajtótájékoztatón ismertették a VII. Egri Stúdiószínházi Fesztivál programkínálatát is. Szeptember 26-a és 30-a között 10 társulat várja a táncszerető és táncértő közönséget. Vezető táncegyüttesek előadásában gyermekdarabokat, klasszikus és kortárs produkciókat láthatnak a nézők - mondta el Topolánszky Tamás, a GG Tánc Eger művészeti vezetője. A fesztivál szervezője szerint a rendezvény a támogatóknak köszönhetően az elmúlt 7 év során az ország egyik legkeresettebb tánctalálkozójává nőtte ki magát, mely keresztmetszetet ad a vidéki és budapesti társulatok legjobb előadásaiból. A program a Férfitánc című gálaműsorral zárul, melynek nem titkolt célja, hogy népszerűsítse az erősebbik nem körében is a táncművész szakmát.

 

A sajtótájékoztatón szó esett arról a sikeres pályázatról, melynek köszönhetően több oktatási intézmény bevonásával, 64 gyermek részvételével viszik színre a Rómeó és Júlia című klasszikus Shakespeare-darabot. A tanulók nemcsak színészként próbálhatják ki magukat, de a jelmezeket és a díszleteket is ők maguk tervezik - mondta el Nagy András színművész, a projekt szakmai vezetője. Az előadás – melyben az EKE Gyakorlóiskolai diákjai is szerepet kapnak - bemutatója várhatóan jövő májusban, júniusban lesz a Gárdonyi Géza Színházban.

 

Beszámoló: Valkóné Révai Renáta

Főoldali fotó: Berán DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...
Hódmezőn már nem ment
Pontosabban öt perc okozta az EKE-Eger-KOK vesztét, férfi vízilabdásainkét pedig még ennél...
A tudás univerzuma II.
Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási...