Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. szeptember 19. Vilhelmina
SzínTér

Kapcsolataink a Szuszogó szerint

Juhász H. | 2018. május 03. 13:49:39 | Utolsó frissítés: 4 hónapja
Vígh Szilviával, a darab játékmesterével beszélgettünk a Szuszogó idei bemutatójáról.

 

– Körmagyar dolgozatok – ezt a címet kapta társulatotok, a Szuszogó legújabb darabja. Miért épp Kornis Mihály komédiáját dolgoztátok fel?

 

– Nehéz egy vegyes összetételű csoportnak darabot választani. Volt már, hogy saját darabot alkottunk meg, olyan is, hogy írott alkotást választottunk, s saját módszereink alapján átdolgoztuk. Igyekszünk egyszerű dramaturgiával és nyelvezettel rendelkező, letisztult karaktereket megformáló darabokat választani. Kornis komédiája épp ilyen: viszonylag egyszerű szerkezetű. Az eredeti darabban tizenkét jelenet van, viszont mi kevesebben vagyunk és a nemek aránya sem egyenlő, ezért mi hat jelenetet alkottunk meg.

 

– Mit tartottatok meg a Körmagyar pikánsságából?

 

– A Körmagyarban snitteket, jeleneteket láthatunk egy-egy pár életéből. Igyekszünk mindig olyan darabhoz nyúlni, mely nem nélkülözi a humort, amiben van minimális társadalomkritika. Azt szeretnénk, hogy a közönség olyan szereplőket lásson, akikkel könnyen tud azonosulni. Olyan élethelyzeteket láthatnak a nézők, melyekbe könnyen bele tudják magukat képzelni. A mi Körmagyarunkban azt szeretnénk bemutatni, hogy milyen mederbe futhatnak emberi kapcsolataink: ezek nehéz, izgalmas, s olykor vicces helyzetek. A két új tagunknak is adtunk szerepeket. A társulat egyszerűen imádja a darabot, élvezik játszani és úgy hiszem, a nézőknek is jó érzés lesz látni.

 

– Mikor lesz a főpróba, bemutató és hol láthatja még idén a Körmagyar dolgozatokat a közönség?

 

– A nyilvános főpróba május 7-én lesz az egyetem „B” – Egészségház úti – épületében 19 órától. A premier május 9-én lesz szintén 19 órától a „B” épület nagyelőadójában. Az előadás hetven-nyolcvan perces szünet nélkül. Két hónappal ezelőtt megkerestek minket a Miskolci Egyetemről, ahol a helyi színjátszósok szerveznek egyetemi fesztivált, melyen minket is szeretettel látnak. Örülünk, hiszen így megismerhetjük egymás munkásságát. Mi május 26-án, szombaton mutatjuk be ott a darabot és nagyon szeretnénk még legalább egyszer Egerben is előadni.

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Véradás az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján
Ismét véradás az Eszterházy Károly Egyetemen!
Móvár siker az újoncok csatáján
Hatgólos vereséget szenvedett az Eszterházy SC női kézilabdacsapata hazai rangadóján.
Rendszeres szociális ösztöndíj pályázat
A szociális alapon nyújtandó támogatások (pl. rendszeres szociális ösztöndíj,...