Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. március 27. Hajnalka
SzínTér

Kapcsolataink a Szuszogó szerint

Juhász H. | 2018. május 03. 13:49:39 | Utolsó frissítés: 1 éve
Vígh Szilviával, a darab játékmesterével beszélgettünk a Szuszogó idei bemutatójáról.

 

– Körmagyar dolgozatok – ezt a címet kapta társulatotok, a Szuszogó legújabb darabja. Miért épp Kornis Mihály komédiáját dolgoztátok fel?

 

– Nehéz egy vegyes összetételű csoportnak darabot választani. Volt már, hogy saját darabot alkottunk meg, olyan is, hogy írott alkotást választottunk, s saját módszereink alapján átdolgoztuk. Igyekszünk egyszerű dramaturgiával és nyelvezettel rendelkező, letisztult karaktereket megformáló darabokat választani. Kornis komédiája épp ilyen: viszonylag egyszerű szerkezetű. Az eredeti darabban tizenkét jelenet van, viszont mi kevesebben vagyunk és a nemek aránya sem egyenlő, ezért mi hat jelenetet alkottunk meg.

 

– Mit tartottatok meg a Körmagyar pikánsságából?

 

– A Körmagyarban snitteket, jeleneteket láthatunk egy-egy pár életéből. Igyekszünk mindig olyan darabhoz nyúlni, mely nem nélkülözi a humort, amiben van minimális társadalomkritika. Azt szeretnénk, hogy a közönség olyan szereplőket lásson, akikkel könnyen tud azonosulni. Olyan élethelyzeteket láthatnak a nézők, melyekbe könnyen bele tudják magukat képzelni. A mi Körmagyarunkban azt szeretnénk bemutatni, hogy milyen mederbe futhatnak emberi kapcsolataink: ezek nehéz, izgalmas, s olykor vicces helyzetek. A két új tagunknak is adtunk szerepeket. A társulat egyszerűen imádja a darabot, élvezik játszani és úgy hiszem, a nézőknek is jó érzés lesz látni.

 

– Mikor lesz a főpróba, bemutató és hol láthatja még idén a Körmagyar dolgozatokat a közönség?

 

– A nyilvános főpróba május 7-én lesz az egyetem „B” – Egészségház úti – épületében 19 órától. A premier május 9-én lesz szintén 19 órától a „B” épület nagyelőadójában. Az előadás hetven-nyolcvan perces szünet nélkül. Két hónappal ezelőtt megkerestek minket a Miskolci Egyetemről, ahol a helyi színjátszósok szerveznek egyetemi fesztivált, melyen minket is szeretettel látnak. Örülünk, hiszen így megismerhetjük egymás munkásságát. Mi május 26-án, szombaton mutatjuk be ott a darabot és nagyon szeretnénk még legalább egyszer Egerben is előadni.

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Egyetemi egészségnap
Az Eszterházy Károly Egyetem március 27-én Egészségnapot szervez számos előadással és programmal.
Tiszta szívvel Egerben
Az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet Mozgóképművészeti és...
Bemutatkozik az Alföld folyóirat
Az idén 70 éves debreceni Alföld folyóirat szerkesztősége lesz az Eszterházy Károly Egyetem...