Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2021. szeptember 26. Jusztina
Oktatás

Rék-à-Bordeaux: az első hetek

Takács Réka szőlész-borász mérnök szakos hallgatónk két féléven át Bordeaux-ban tanul. Nálunk blogol. Itt a második poszt.

Rék-à-Bordeaux (avagy Réka Bordeauxban)

Takács Réka, egyetemünk szőlész-borász mérnök szakos hallgatója két féléven keresztül a világ egyik legrangosabb borvidékének szívében folytatja tanulmányait. A Paletta Onlineon blogol.

Tanítani, vagy nem tanítani? - Ez itt a kérdés

Minden egyetemistának van egy álma. Befejezni a képzést, lediplomázni, elhelyezkedni vagy továbbtanulni, esetleg egy új szakba belekezdeni. Családot alapítani, a keményen megdolgozott fizetésből kialakítani egy életet és élvezni a gyümölcsét annak, amiért tanult. De mi történik, ha hat év után, diplomával a kézben megtorpanunk?

Indítsd el saját startup vállalkozásod!

A 2020/2021-es tanév tavaszi félévében Egyetemünkön is elindult a Hungarian Startup University Program (HSUP). A HSUP célja a hazai egyetemisták megismertetése az innováció világával, a modern vállalkozói ismeretekkel és különösen a startupok működésével, mindezt egy új, közös oktatási platformon keresztül.

Keresik a legkülönlegesebb egyetemi épületet: Szavazz Te is az egri Líceumra!

Tizenkét egyetemi épület szerepel az eduline.hu listáján, a legkülönlegesebbet keresik. Szavazz Te is az egri Líceumra!

Óriási siker a virtuális örökbefogadási program

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, az Eszterházy Károly Egyetem Turizmus Tanszékének tanszékvezetője, Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita kezdeményezésére virtuális örökbefogadási program indult a bajba jutott Heves megyei turisztikai szolgáltatók segítésére.

Online külföldi ösztöndíj lehetőségek

A Tempus Közalapítvány kuratóriumának döntése értelmében az online teljesített kurzusokért és az így megszerzett kreditekért is jár ösztöndíj a legtöbb nemzetközi ösztöndíjprogramban. Az intézkedés egyedi és átmeneti jellegű, a 2020/2021. tanév tavaszi félévében és a 2021/2022. tanév őszi szemeszterében lehet részt venni úgynevezett virtuális mobil

Ujvári János Diplomadíj Pályázat

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a 2020/2021. tanév tavaszi félévében Ujvári János diplomadíj pályázatot hirdet végzős felsőoktatási hallgatók számára.

Reflektor

Megtartotta évnyitó küldöttgyűlését a Hallgatói Önkormányzat
Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Hallgatói Önkormányzata szeptember 20-án délután öt...
Óvodások is szüreteltek az egyetemi szőlőbirtokon
Ötven óvodás kisgyermek vett részt az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem szőlőbirtokán...
A mustgázmérgezés veszélyeire hívták fel a figyelmet
A mustgázmérgezés veszélyeire hívták fel a figyelmet azon a tűzoltók számára szervezett...