Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. november 25. Katalin
Neked szól

Nőnek lenni

2018. március 08. 09:34:30 | Utolsó frissítés: 2 éve
Ilyennek születtek: gondoskodni szeretnének, ápolni és vigasztalni.

 

Leszögezem: nőként nem szándékozok köszöntőt írni sorstársaimhoz, nem is szedtem a réten virágokból csokrot, különösképp, mert azt ilyenkor, március 8-án még igencsak nehéz lenne.

Nem tudok csupán csak annyit, hogy édesanyám hogy görnyedt az ágy mellett, ha beteg voltam, hogy nagymamám busszal hozta a húslevest, mikor kórházban feküdtem.

Nem tudok csak annyit, nővéreim milyen tisztességgel, kitartással nevelik saját gyermekeiket, hogy jó ember váljék belőlük. Hűséges társaik életük választott párjának. Dolgoznak, főznek, sütnek, takarítanak, szeretnek, bátorítanak akkor is, ha bennük már épp csak egy cseppnyi energia maradt.

Nők, anyák, feleségek, szeretők: nem ismernek lehetetlent.

Úgy sokszorozzák meg erőforrásaikat, hogy megfékezhetetlenül azok körül sürögnek és forognak, akik az életet jelentik számukra. Nők, anyák, feleségek, szeretők: nem ismernek lehetetlent, mert pontosan ugyanilyen minták állnak előttük.

Úgy hiszem, mindegy, hogy honnan származik a nőnap hagyománya, mindegy, hogy a férfiak megünneplik-e ezen a napon vagy sem, akkor, ha támogatásukkal, hűségükkel, szeretetükkel és bizalmukkal megteszik azt az év minden napján. Mert egy nőnek ennél sokkal több nem kell ahhoz, hogy fáradtan ugyan, de elégedetten hajtsa álomra fejét.

Nem hibátlanok, vívódnak saját szellemeikkel, dacolnak a sorsunkkal, építenek és újraszőnek álmokat, de sosem csak magunkért teszik azt. Ilyennek születtek: gondoskodni szeretnének, ápolni és vigasztalni.

Nem tudok egyebet, csak azt, hogy én is ezt szeretném, s én is ezt várom életemtől.

 

Juhász Henrietta0
komment

Reflektor

Főzzünk együtt a Kutatók Éjszakáján!
Nagy Zoltán mesteroktató, királyi főszakács különleges, háromfogásos menüt készít...
Robot menti meg a királylányt
Nem mindennap lát az ember szumózó robotokat. Kivéve a Leányka utcában, ott ugyanis ez...
VIII. Eszterházy Film- és Médianapok
A VMI Mozgóképművészeti és Kommunikációs Tanszéke nyolcadik alkalommal szervez Eszterházy...