Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. március 27. Hajnalka
MozgásTér

Történelmi győzelmet arattak női kéziseink!

2018. november 19. 17:23:27 | Utolsó frissítés: 1 éve
Békéscsabán tört meg a jég az Eszterházy SC élvonalbeli csapatánál.

 

 

Ismét egy fontos, és sok különleges eredményt tartogató hetet tudhat maga mögött az Eszterházy Károly Egyetem, már, ami a sporteredményeket illeti. Legelsőként egy hétközi eseményről kell beszámolnunk, hiszen az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapata szerdán, majd vasárnap is érdekelt volt.

 

Elsőként tehát hétköznapon, mégpedig a DEAC U23-as gárdájának otthonában. A sereghajtó házigazda ellen rossz napot fogtak ki a mieink, és így viszonylag simább vereséget szenvedtek. Négy nappal később jött az igazán nagy csavar, hiszen a Baja listavezetőként érkezett a Leányka útra, ahol ugyanakkor már az egriek bizonyultak jobbnak.

 

Nem sikerült jó mérkőzést zárnia az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabdásainak, akik szombat délben Nagykanizsán ugrottak medencébe. Az OB I/B A-csoportjában első helyen álló házigazdával szemben a szoros első negyed után nem tudta tartani a lépést, és végül tizenkét gólos vereséget szenvedett Tóth Péter legénysége.

 

 

Szándékosan cikkünk legvégére hagytuk női kézilabda együttesünket, amely társaság 2018-ban utolsó alkalommal lépett pályára. A Békéscsabán esedékes összecsapáson végre megtört a jég, és a klub története első győzelmét könyvelhette el az élvonalban, amire már nagyon régóta vártunk.


 

  

Eredmények:

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 8. forduló

DEAC U23 – EKE-Eger-KOK 88-70

A 9. forduló mérkőzése:

EKE-Eger-KOK – Bajai Bácska FKE 75-70

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, A-csoport, 7. forduló

Kanizsa VSE – Eszterházy SC 17-5

 

NŐI KÉZILABDA:

K&H Liga, 9. forduló

EUbility Group-Békéscsaba – Eszterházy SC 28-29

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: eszterhazysc.hu)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Egyetemi egészségnap
Az Eszterházy Károly Egyetem március 27-én Egészségnapot szervez számos előadással és programmal.
Tiszta szívvel Egerben
Az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet Mozgóképművészeti és...
Bemutatkozik az Alföld folyóirat
Az idén 70 éves debreceni Alföld folyóirat szerkesztősége lesz az Eszterházy Károly Egyetem...