Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 11. Árpád
MozgásTér

Sikeres hétvége

Fenyves Balázs | 2018. október 01. 18:05:35 | Utolsó frissítés: 2 hónapja
Mindkét férfi együttesünk, a kosárlabda és vízilabdacsapat is fontos győzelmet aratott.

 

 

Csütörtökön nyitotta sorát az elmúlt hét sportpalettája, méghozzá egy NB I/B-s férfi kosárlabda mérkőzéssel. Az EKE-Eger-KOK együttese azok után, hogy nagyon rosszul rajtolt az idei bajnokságban, ezúttal sem számíthatott könnyű feladatra.

 

A Pápa otthonában lejátszott találkozó végig kiegyenlített csatát hozott, amelynek utolsó másodperceiben is volt még csavar. Szerencsére azonban a meccs utolsó mozzanata ahhoz az egri Varga Imréhez fűződött, aki több mint tíz méterről dobott hatalmas hárompontost, megnyerve ezzel a találkozót.

 

 

Nem kellett ennyit izgulni szombat délben az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabdásainak következő hazai bajnokiján. A Hódmezővásárhely ugyan az első negyedben még kettővel is vezetni tudott, de a második felvonástól folyamatosan húzott el ellenfelétől Tóth Péter csapata, és végül hat találattal nyert.

 

Ezen a héten már női kézilabdásaink is pályára lépnek, mint ahogyan a már eddig is említett két férfi alakulatunk is. Hasonlóság, hogy mindhárom társaság hazai környezetben szerepel, szóval az előttünk álló hétvége igazán sportosan telhet egyetemünk csapatait illetően.


 

 

 

Eredmények:

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:

Concordia Motax KC Pápa - EKE-Eger-KOK 78-81

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, A-csoport, 2. forduló

Eszterházy SC - Hódmezővásárhelyi VSC 14-8

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel, archív)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...
Hódmezőn már nem ment
Pontosabban öt perc okozta az EKE-Eger-KOK vesztét, férfi vízilabdásainkét pedig még ennél...
A tudás univerzuma II.
Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási...