Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. november 19. Erzsébet
MozgásTér

Meghosszabbított NB I/B-s tagság!

Fenyves Balázs | 2018. április 16. 23:44:49 | Utolsó frissítés: 6 hónapja
Sok szempontból különös jelentőségű hétvégét tudhatnak hátuk mögött egyetemi csapataink.

 

 

Azok után, hogy háromhetes bajnoki szünetéből egy nyögvenyelős, 20-19-es győzelemmel rukkolt ki Szentendrén az Eszterházy KESC másodosztályú női kézilabdacsapata, egy héttel később sokkal könnyebb mérkőzésen szerepelt.

 

A Balmazújváros elleni, hazai fellépés alkalmával a kezdeti bizonytalanság szerencsére az első félidő közepére elillant, a folytatásban pedig sima győzelmet arattak a lányok. Négy körrel a befejezés előtt ezzel továbbra is három pont a fór a második Szeged KKSE-vel szemben.

 

Amíg a kézilabdás lányok hazai környezetben szereztek nagyon fontos két egységet, addig az Eszterházy KESC férfi vízilabdásai a fővárosból hoztak haza három pontot. A 9-14. helyért zajló rájátszás első körében egy nagyon feszült, és kiélezett csatát tudtak megnyerni az egyetemisták, akik így kiválóan kezdték a play-offot a Neptun VSC ellenében.

 

 

Vasárnapra is maradtak izgalmak, nem is akármilyenek. A férfi kosárlabda NB I/B Zöld-csoportjának utolsó fordulóját rendezték ekkor, amely során az EKE-Eger-KOK-nak mindenképp nyernie kellett a Sopron KC-Sportiskola vendégeként. Ez még kevés lett volna ugyanakkor ahhoz, hogy elkerülje a kiesésről döntő párharcot a társaság, kellett több eredmény is kedvező alakulása is.

 

Szerencsére a nagy matematika úgy hozta, hogy Váczi Péter legénységének sikere pont elegendő volt az alapszakasz tízedik helyének megszerzéséhez, ami azt is jelenti egyben, hogy már biztosan elkerüli a kiesést az együttes, vagyis a következő évben is lesz NB I/B-s kosárlabdacsapata intézményünknek.


 

 

 

Eredmények:

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 22. forduló

Eszterházy KESC – NKK Balmazújváros 27-17

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, rájátszás a 9-14. helyért, 1. forduló

Neptun VSC – Eszterházy KESC 12-13

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 26. forduló

Sopron KC-Sportiskola – EKE-Eger-KOK 67-77

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel, archív)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Háromszoros olimpiai bajnokot igazoltunk!
Más kérdés, hogy Szécsi Zoltán kapuba állításával sem sikerült megnyernie rangadóját az...
Vácon sem ment
Gyakorlatilag tíz perc után már eldőlt a két pont sorsa női kézilabda együttesünk...
Legyőzve az ősi rivális
Férfi kosárlabdacsapatunk száz pontot dobva, remek hangulatú meccsen győzte le salgótarjáni...