Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. szeptember 19. Vilhelmina
MozgásTér

Meghosszabbított NB I/B-s tagság!

Fenyves Balázs | 2018. április 16. 23:44:49 | Utolsó frissítés: 4 hónapja
Sok szempontból különös jelentőségű hétvégét tudhatnak hátuk mögött egyetemi csapataink.

 

 

Azok után, hogy háromhetes bajnoki szünetéből egy nyögvenyelős, 20-19-es győzelemmel rukkolt ki Szentendrén az Eszterházy KESC másodosztályú női kézilabdacsapata, egy héttel később sokkal könnyebb mérkőzésen szerepelt.

 

A Balmazújváros elleni, hazai fellépés alkalmával a kezdeti bizonytalanság szerencsére az első félidő közepére elillant, a folytatásban pedig sima győzelmet arattak a lányok. Négy körrel a befejezés előtt ezzel továbbra is három pont a fór a második Szeged KKSE-vel szemben.

 

Amíg a kézilabdás lányok hazai környezetben szereztek nagyon fontos két egységet, addig az Eszterházy KESC férfi vízilabdásai a fővárosból hoztak haza három pontot. A 9-14. helyért zajló rájátszás első körében egy nagyon feszült, és kiélezett csatát tudtak megnyerni az egyetemisták, akik így kiválóan kezdték a play-offot a Neptun VSC ellenében.

 

 

Vasárnapra is maradtak izgalmak, nem is akármilyenek. A férfi kosárlabda NB I/B Zöld-csoportjának utolsó fordulóját rendezték ekkor, amely során az EKE-Eger-KOK-nak mindenképp nyernie kellett a Sopron KC-Sportiskola vendégeként. Ez még kevés lett volna ugyanakkor ahhoz, hogy elkerülje a kiesésről döntő párharcot a társaság, kellett több eredmény is kedvező alakulása is.

 

Szerencsére a nagy matematika úgy hozta, hogy Váczi Péter legénységének sikere pont elegendő volt az alapszakasz tízedik helyének megszerzéséhez, ami azt is jelenti egyben, hogy már biztosan elkerüli a kiesést az együttes, vagyis a következő évben is lesz NB I/B-s kosárlabdacsapata intézményünknek.


 

 

 

Eredmények:

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 22. forduló

Eszterházy KESC – NKK Balmazújváros 27-17

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, rájátszás a 9-14. helyért, 1. forduló

Neptun VSC – Eszterházy KESC 12-13

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 26. forduló

Sopron KC-Sportiskola – EKE-Eger-KOK 67-77

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel, archív)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Véradás az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján
Ismét véradás az Eszterházy Károly Egyetemen!
Móvár siker az újoncok csatáján
Hatgólos vereséget szenvedett az Eszterházy SC női kézilabdacsapata hazai rangadóján.
Rendszeres szociális ösztöndíj pályázat
A szociális alapon nyújtandó támogatások (pl. rendszeres szociális ösztöndíj,...