Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 11. Árpád
MozgásTér

Közel voltunk az első ponthoz

Fenyves Balázs | 2018. október 08. 15:29:35 | Utolsó frissítés: 2 hónapja
Női kézilabdásaink hétgólos előnyről kaptak ki, mint ahogyan férfi vízilabdásainknak sem sikerült a hétvége, amit így kosárlabdásaink mentettek meg.

 

 

Eseménydús hétvégét tudhatunk a hátunk mögött, amikor az Eszterházy Károly Egyetem sportcsapatairól beszélünk, hiszen mind a három szóban forgó együttes hazai környezetben fogadta éppen aktuális ellenfelét saját pontvadászatában.

 

Ahogyan szoktuk, ezúttal is időrendi sorrendben foglaljuk össze néhány címmondatban, mi is történt az elmúlt napokban. Elsőként tehát az Eszterházy SC férfi vízilabdásai ugrottak medencébe, méghozzá az ASI DSE ellenében. Tóth Péter legénysége nem kezdett jól, és végig úsznia kellett az eredmény után. Ugyan több esetben is visszajöttek a fiúk a meccsbe, még az utolsó másodpercekben is volt lehetőség a pontmentésre, ám ezen a napon a fővárosiak bizonyultak jobbnak.

 

Mint ahogyan néhány órával később a Leányka úton szereplő Budaörs is győztesen távozhatott. A K&H Női Kézilabda Liga legutóbbi játéknapján két, addig pont nélkül álló egylet nézhetett egymással farkasszemet. Az eddigi fordulók közül, egyértelműen most voltak legközelebb a győzelemhez Brettner Zsófiáék, akik már hét góllal is vezettek a második félidő elején, a hajra viszont megint nem sikerült, és végül kettővel kikaptak.

 

 

A hétvége megmentésére az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdásainak maradt még lehetőségük, akik második idei hazai bajnokijukon az Újpestet fogadták. Váczi Péter alakulata, mondhatni rajt-cél győzelmet aratott, a liláknak ezen a napon semmi esélyük nem volt.

 

Ami pedig az előttünk álló hét programját illeti, hétfő és kedd este tovább gurul a labda a Leányka úti műfüves focipályán, ugyanis az Angol Kupa kispályás labdarúgó bajnokság mindkét napon sok mérkőzéssel várja az érdeklődőket, hétfőn és szerdán este pedig az egyetem RöpLiga névre keresztelt röplabda bajnoksága is elstartol, szintén fent a hegyen. Szerda kora este pedig lesz még egy kiemelt esemény is, hiszen NB I-es női kézilabdacsapatunk 18 órától a világsztárokkal érkező Siófokot látja vendégül, amire már csak az akciós jegyárak miatt is érdemes lesz kilátogatni.


 

 

Eredmények:

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, A-csoport, 3. forduló

Eszterházy SC – ASI DSE 9-10

 

NŐI KÉZILABDA:

K&H Liga, 5. forduló

Eszterházy SC – Moyra-Budaörs Handball 31-33

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 3 forduló

EKE-Eger-KOK – Újpest MT 93-75

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...
Hódmezőn már nem ment
Pontosabban öt perc okozta az EKE-Eger-KOK vesztét, férfi vízilabdásainkét pedig még ennél...
A tudás univerzuma II.
Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási...