Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. március 27. Hajnalka
MozgásTér

Két meccs, plusz huszonkilences különbséggel

Fenyves Balázs | 2018. február 12. 18:00:32 | Utolsó frissítés: 1 éve
Egyetemünk női kézilabdacsapata ott folytatja a másodosztályú bajnokság tavaszi szezonját, ahol az őszit abbahagyta.

 

 

Végre beköszöntött a tavasz! Na jó, kijelentésünk még sajnos nem az időjárásnak szól, de attól még sportban így hívjuk azt az időszakot, amely az elmúlt hetekben kezdődött el, hiszen a különböző sportágak különféle bajnokságaiban már a szezon második felénél járunk.

 

Január legfrissebb alakulata hagyományosan az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttese, Váczi Péter tanítványai ugyanis már az év első hónapjában több bajnoki meccsen vannak túl. Sajnos az eredményesség tekintetében nem lehetünk elégedettek, hiszen az eddigi öt idei mérkőzés egyaránt egri vereséggel zárult.

 

Februárban már kézilabdásaink is folytatták az idényt, ráadásul napra pontosan ugyanazon a napon. Egy hete hazai környezetben lépett pályára az Eszterházy KESC NB I/B-s listavezető női gárdája, a Hódmezővásárhely elleni tavasznyitón pedig tizenhárom gólos győzelmet aratott (28-15).

 

 

  

Ezen a hétvégén egy előzetesen sokkal nehezebbnek ígérkező találkozó következett, egy orosházi rangadó, ami azonban lényegesebben könnyebbre sikeredett. Nem túlzás azt mondani, hogy a plusz tizenhatos különbség több mint, amit legmerészebb álmunkban reméltünk, mindenesetre a lányok lendülete töretlen, és továbbra is három ponttal vezetik a keleti csoportot.

 

Nem kezdett ilyen jól az egyébként remek őszt záró Eger SBS Eszterházy férfi csapata. Tóth Edmond ötödik helyen telelő társulata januárban négyből négy sikert aratott a Ligakupa csoportkörében, amivel első helyen jutott tovább, ugyanakkor az eddigi két NB I-es forduló pocsékra sikeredett.

 

Egy hete Vácon nagyon sokáig úgy festett, rögtön győzelemmel nyitják a tavaszt az egriek, az utolsó negyedóra mindössze két lőtt gólja azonban túl kevésnek bizonyult, végül a házigazda nyert ugyanis egy találattal. Legutóbb az FTC otthonában még nagyobb volt a baj, egy második félidei hullámvölgy pedig olyan súlyos károkat okozott, ahonnan már nem lehetett visszaút.

 

Javítani legközelebb kedd este tudnak a fiúk, akikhez a Magyar Kupa negyedik fordulójában az élvonal jelenlegi harmadik helyezettje, a Tatabánya érkezik a körcsarnokba. A továbbjutás egy meccsen dől el, mi pedig bízunk a meglepetésben, amivel közel kerülhetne a sorozat négyes döntőjéhez az együttes.


 

 

Eredmények:

 

FÉRFI KÉZILABDA:

NB I., 17. forduló

FTC – Eger SBS Eszterházy 30-25

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 15. forduló

Orosházi NKC – Eszterházy KESC 24-40

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel, archív)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Egyetemi egészségnap
Az Eszterházy Károly Egyetem március 27-én Egészségnapot szervez számos előadással és programmal.
Tiszta szívvel Egerben
Az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet Mozgóképművészeti és...
Bemutatkozik az Alföld folyóirat
Az idén 70 éves debreceni Alföld folyóirat szerkesztősége lesz az Eszterházy Károly Egyetem...