Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. március 27. Hajnalka
MozgásTér

Jöhet a négyes döntő!

2018. május 23. 15:37:42 | Utolsó frissítés: 1 éve
Az Eszterházy Károly Egyetem férfi futsal csapata a címvédő Szombathelyt legyőzve jutott a MEFOB legjobb négy gárdája közé.

 

 

Fantasztikus eredménnyel rukkoltak ki intézményünk azon hallgatói, akik a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) férfi futsal versenyében, kedd délelőtt az ország másik végén léptek pályára.

 

Elöljáróban annyit jegyeznénk meg, hogy a fiúk idei futsal MEFOB-ján húsz csapat indult el. Az első fordulóban a Nyíregyházi Egyetem visszalépett, így az EKE-Eger játék nélkül jutott tovább.

 

A második körben az ELTE-BEAC gárdája következett, először a fővárosban. Mint arról korábban már beszámoltunk, idegenben 7-5-ös, míg hazai környezetben 8-3-as eszterházy-siker született, így a társaság a legjobb hat együttes között folytathatta.

 

 

Itt aztán a papíron legnehezebb ellenféllel kellett farkasszemet nézni, hiszen a tavalyi végső győztes ELTE SEK Szombathellyel sorsolták össze Zsély Benedekéket. Az első mecset ezúttal a Leányka úton bonyolították le, ahol egy erősen döntetlen szagú találkozón végül a vendégek nyertek 2-1-re.

 

Ezek alapján nehéz, de nem lehetetlen visszavágó várt az egriekre, ráadásul az összecsapás idejét tekintve is lehettek kétségeink. Ezt a mérkőzést legalábbis kedden délelőtt 10.30-kor kezdték, ami azt jelentette, hogy hajnali öt órakor kellett indulniuk a fiúknak.

 

Az utazás ennek ellenére jól sült el, hiszen, bár a vezető találat a címvédő nevéhez fűződött, gyorsan sikerült megfordítani az állást. És, ha egy üzlet beindul! 3-1-es vendég vezetésnél már a mieink álltak jobban összesítésben, igaz, a félidőig bekapott góllal még semmi sem dőlt el.

 

 

Fordulás után mégis minden fantasztikusan alakult, hiszen Benke Norberték egymás után két újabb eredményes támadással 5-2-re, majd nem sokkal később 6-3-ra léptek meg. Mindez azt jelentette, hogy három gól kellett a továbbjutáshoz a házigazdától, amiből kettőt sikerült is ledolgozni.

 

Az utolsó percek pokoli izgalmakat hoztak, de a kapus Iváncsik Norbert vezérletével hősiesen védekező együttes kihúzta a dudaszóig, ezzel pedig ünnepelhetett. Az EKE-Eger csapata így hatalmas fegyvertényt végrehajtva, a címvédő szombathelyieket kiejtve jutott be a MEFOB négyes döntőjébe, amelyet május 31-én és június 1-és, vagyis jövő csütörtökön és pénteken rendeznek Budapesten.


 

 

 

Eredmények:

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság, férfi futsal, 3. forduló, 1. mérkőzés

EKE-Eger – ELTE SEK Szombathely 1-2 (1-2)

Egri gólszerző: Gulyás Kristóf 1.

 

A 2. mérkőzésen:

ELTE SEK Szombathely – EKE-Eger 5-6 (2-3)

Egri gólszerzők: Benke Norbert 2, Fodor Tibor, Zsély Benedek, Gallik Gábor, Gulyás Kristóf 1-1.

 

Továbbjutott az EKE-Eger, 7-7-tel, idegenben lőtt több góllal.

 

 

 

A csapat tagjai:

Iváncsik Norbert, Zsély Benedek, Kollár Bence, Gulyás Kristóf, Gallik Gábor, Homonnay Márk, Fodor Tibor, Benke Norbert, Kovács Gergely, Vas Dániel – játékosok, Fenyves Balázs – csapatvezető.

 

 

 

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Egyetemi egészségnap
Az Eszterházy Károly Egyetem március 27-én Egészségnapot szervez számos előadással és programmal.
Tiszta szívvel Egerben
Az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet Mozgóképművészeti és...
Bemutatkozik az Alföld folyóirat
Az idén 70 éves debreceni Alföld folyóirat szerkesztősége lesz az Eszterházy Károly Egyetem...