Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. október 17. Hedvig
MozgásTér

Hat között a futsal MEFOB-on!

Fenyves Balázs | 2018. április 12. 14:52:43 | Utolsó frissítés: 6 hónapja
Kettős győzelemmel jutott túl ELTE jelentette ellenfelén egyetemünk férfi futsal csapata.

 

 

A lányok után a fiúk is elkezdték a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) küzdelmeit, már ami a 2017/2018-as tanév futsal versenyét illeti. A szebbik nem búcsúzását követően tehát az erősebbiken volt a sor.

 

 

Elöljáróban annyit érdemes elárulni az idei év lebonyolításával kapcsolatosan, hogy húsz felsőoktatási intézmény nevezett. Az első fordulóban a tavalyi első négy helyezett nem szerepelt, így tizenhat együttes részvételével indult el az oda-visszavágós rendszerű sorozat.

 

A mieink ebben a körben a Nyíregyházi Egyetemmel játszottak volna, de csak volna, mivel a rivális visszalépett a küzdelemtől. Mindez azt jelentette, hogy játék nélkül jutott tovább az EKE-Eger néven szereplő alakulat. A kiemelt négy, valamint az első körből továbblépő nyolc gárdával a második fordulóban tehát tizenketten folytatták a versenyt, ahol az egriek az ELTÉ-t kapták ellenfélül.

 

 

Emlékeztetőül, a lányok kettős vereséggel (a fővárosban 5-2, itthon 7-1) estek ki, így nem sikerült bejutniuk a négyes döntőbe. A fiúk tehát bosszút is állhattak társaikon, ami már az első mérkőzésen reálisnak tűnt.

 

A budapesti összecsapáson végig vezetve, folyamatosan két-háromgólos előnyben játszottak Gallik Gáborék, majd a végén egy 7-5-ös győzelmet könyvelhettek el. Így érkeztünk el a most szerdai visszavágóhoz, amelyet a Leányka úti Eszterházy-csarnokban rendeztek.

 

Már a találkozó elején érezni lehetett, hogy kiváló hangulatú mérkőzésen vehetnek részt az EKE játékosai, hiszen ezúttal is a helyszínen „tevékenykedett” egyetemünk másodosztályú női kézilabdacsapatának szurkolótábora, az Eger Bulls. Rajtuk kívül az EKE Cheerleaders is támogatta az együttest, a meccs félidejében pedig bemutatót is tartott.

 

 

Ekkor már nem igen maradt nyitott kérdés a továbbjutással kapcsolatosan, hiszen a szünetig el is intézte ellenfelét a házigazda. A 7-2-es első játékrész összességében már hétgólos különbséget jelentett, mindez pedig rá is nyomta bélyegét a folytatásra. A térfélcserét követően legalábbis már csak egy-egy találatot láthattunk, de a féket behúzva is biztosan tartotta előnyét az Eszterházy, amely összességében tehát hét góllal jutott túl az ELTE-n.

 

A legjobb hat csapat közé jutva most várhatjuk a sorsolást. A következő párharcból ráadásul már egyenesen a négyes döntőbe vezet az út, hiszen a három páros győztese rögtön a Final Fourba kvalifikálja magát. A három kieső sem biztos, hogy búcsúzik ugyanakkor, közülük ugyanis a két jobb gólkülönbséggel rendelkező két alakulat egymás ellen mérkőzhet meg a végjáték utolsó résztvevő pozíciójáért.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság, futsal, férfiak, 2. forduló, 2. mérkőzés

EKE-Eger – ELTE 8-3 (7-2)

Eger, Eszterházy-csarnok, 200 néző.

V.: Molnár L., Juhász S.

EKE: Iváncsik Norbert - Zsély Benedek, Gulyás Kristóf 2, Gallik Gábor 2, Kollár Bence 2. Cs.: Simon Bence, Fodor Tibor, Homonnay Márk, Kovács Gergely 1, Vas Dániel 1. Csapatvezető: Fenyves Balázs.

Továbbjutott az EKE-Eger 15-8-cal.

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Javítottak pólósaink
Női kézilabdacsapatunk viszont továbbra sem tudott pontot szerezni az élvonalban.
Szociálpedagógusok a gyermekekért és családokért
Az Eszterházy Károly Egyetemen 27 éves a szociálpedagógus képzés, mely alkalomból október...
Egyetemi napok a Libriben
Az egyetem oktatóit, dolgozóit és hallgatóit is kedvezményekkel várják az egri könyvesboltban.