Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. szeptember 19. Vilhelmina
MozgásTér

Három pont az előny!

Fenyves Balázs | 2018. április 09. 11:01:42 | Utolsó frissítés: 5 hónapja
Női kéziseink szentendrei győzelme mellett, férfi vízilabdásaink befejezték az alapszakaszt, kosárlabdásaink pedig az utolsó előtti fordulóban léptek parkettre.

 

 

Ahogy egyre jobban megyünk előre az időben, úgy szorosodik a verseny a különböző nemű és osztályú sportágakban. Az elmúlt hétvége is bőven tartogatott érdekességeket, lássuk, ki milyen eredményt ért el!

 

Időrendi sorrendben elsőként az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapatával kell foglalkoznunk, hiszen Váczi Péter együttese már péntek este lejátszotta mérkőzését. Az NB I/B Zöld-csoportjában már csak két játéknap maradt hátra, a fiúk pedig Pápán léphettek volna nagyot a bennmaradás biztosítása érdekében. Sajnos azonban a végjáték nem a mieinknek sikerült jobban, így négypontos vereséget szenvedtek.

 

Szombaton az Eszterházy KESC férfi vízilabda gárdája is medencébe ugrott, méghozzá a másodosztály alapszakaszának utolsó fordulójában. Az ellenfelet a veretlen KSI SE jelentette, és ez sajnos meg is látszott a találkozón. Pál Gergelyék végig úsztak az eredmény után, összességében pedig hét góllal kaptak ki, és a B-csoport hatodik helyén zártak. Folytatás a 9-14. helyért zajló play-offban.

 

 

A sok rossz hír után érkeztünk el a vasárnaphoz, amikoris háromhetes bajnoki szünetet követően lépett ismét pályára az Eszterházy KESC NB I/B-s női kézilabdacsapata. Hat körrel a szezon befejezése előtt fontos volt, hogy Szentendrén is győztesen jöjjenek ki a csatából a lányok, ami csak óriási nehézségek árán jött össze.

 

Miután viszont a legnagyobb riválisok egyaránt botlottak a hétvégén, már három pontra nőtt az egyetemisták előnye a tabella első helyén, de továbbra is hátra van még öt játéknap, az igazi izgalmak tehát még csak most következnek…


 

 

 

Eredmények:

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 25. forduló

Motax-Pápai KC – EKE-Eger-KOK 73-69

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, B-csoport, 18. forduló

Eszterházy KESC – KSI SE 8-15

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 21. forduló

Szentendrei NKE – Eszterházy KESC 19-20

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel, archív)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Véradás az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján
Ismét véradás az Eszterházy Károly Egyetemen!
Móvár siker az újoncok csatáján
Hatgólos vereséget szenvedett az Eszterházy SC női kézilabdacsapata hazai rangadóján.
Rendszeres szociális ösztöndíj pályázat
A szociális alapon nyújtandó támogatások (pl. rendszeres szociális ösztöndíj,...