Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. szeptember 15. Enikő
MozgásTér

Hajszálon múlott

| 2018. december 13. 19:01:39 | Utolsó frissítés: 6 hónapja
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így nehéz helyzetbe került MEFOB-csoportjában.

 

 

Az előző tanévben több alkalommal is foglalkoztunk egyetemünk férfi futsal csapatával, amely alakulat a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) versenyrendszerén belül érdekelt.

 

A 2017/2018-as kiírásban az elindult húsz együttes közül, többek között a címvédő Szombathelyi Egyetemet is búcsúztatva sikerült bejutni a négyes döntőbe, ahol végül ezüstérem került a társaság tagjainak nyakába. Az idei csatározásokra tehát már, mint a mezőny egyik legjobbjára gondolhattak a MEFOB résztvevői, így értelem szerint, komolyabb ellenállásra lehetett, lehet számítani idén.

 

 

Múlt héten el is kezdte a csoportkört az EKE-Eger csapata, méghozzá az I-es csoport tagjaként. Itt versenyez még a tavalyi elődöntőből ismerős Debreceni Egyetem, valamint a Miskolci Egyetem gárdája is, amiből kiderül, a Magyar Egyetemi Sportszövetség (MEFS) változtatott a lebonyolításon, és az eddigi egyenes kieséses rendszer helyett csoportokat (amolyan területi alapon) alakított ki.

 

Az első fordulóban borsodi szomszédunknál léptek pályára a mieink, ahol a betegségek okozta hiányzók ellenére is jól sikerült kezdeni. Az első félidő 2-0-ás EKE-előnyt hozott, mégis üres kézzel kellett hazatérniük a fiúknak, hiszen fordulás után megfordították az állást a miskolciak, és meg is szerezték a három pontot.

 

 

Viszonylag keveset kellett várni a két alakulat egymás elleni visszavágójára, hiszen azt most kedden bonyolították le az egri Eszterházy-csarnokban. Ott aztán, ahogyan azt futsal MEFOB-meccseken megszokhattuk, nagyon sok érdeklődő, és ragyogó hangulat fogadta a feleket.

 

Ezúttal is az egriek kezdtek jobban, Benke Norbert találatával így meg is volt a vezetés. Csakhogy a Miskolc már az első félidőben egyenlíteni tudott. Fordulás után egyre komolyabb izgalmak kezdtek kibontakozni, nem is csoda, a házigazda ugyanis mindenképpen győzelmet szeretett volna elérni.

 

 

A nagy akarásnak egy idő múltán úgy tűnt, meg is lesz az eredménye, hiszen Fodor Tibor remekgóljával ismét a hazaiaknál volt az előny. Igen ám, de a borsodiak ezúttal is válaszolni tudtak, így az izgalmak csak tovább fokozódtak. A találkozó utolsó perceiben már mindenkin érezni lehetett a feszültséget, lévén az egriek teljesen kapujuk elé szorították az egyre inkább elfáradó ellenfelet, de hol a kapufa, hol egy vendég védő mentett a gólvonalról, egyszóval semmi sem akart összejönni.

 

Habár sokkal közelebb álltak a győzelemhez Iváncsik Norberték, a győztes találat csak nem akart megszületni mindenki legnagyobb bánatára. Pedig a körítésen ezen sem múlott semmi, hiszen az Eger Bulls szurkolói csoportján túl a félidőben fellépett az EKE Cheerleaders, de nagyon sok hallgató mellett ott ültek a lelátón az Eszterházy SC női kézilabdásai, és komplett létszámban a ZF-Eger első osztályú női vízilabdásai is, akiken tényleg nagyon sokat segítettek a lelátóról.

 

 

A mondhatni vereséggel felérő döntetlen mindenesetre nehéz helyzetbe hozta az EKE-Eger futsal csapatát, mivel az idén megváltozott lebonyolítás nyomán, csupán a hat darab hármas csoport első helyezettjei jutnak tovább a negyeddöntőbe, valamint a két legjobb második. Nem állítjuk, hogy az első helyre már nincs esélyük a fiúknak, ám azok eléggé lecsökkentek, amennyiben pedig életben szeretné tartani továbbjutási reményeit a társaság, úgy a Debreceni Egyetemmel szemben esedékes oda-visszavágó során már nem szabad hibázni…


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság, futsal, férfiak, I-es csoport, 2. forduló

EKE-Eger – Miskolci Egyetem 2-2 (1-1)

Eger, Eszterházy-csarnok, 250 néző.

V.: Varga L., Horváth M.

EKE: Iváncsik Norbert – Zsély Benedek, Fodor Tibor 1, Gulyás Kristóf, Benke Norbert 1. Cs.: Kollár Bence, Gallik Gábor, Darmos Márton, Stark János. Edző: Fenyves Balázs.

 

 

 

A csoport állása:

1. Miskolci Egyetem 4 pont, 2. EKE-Eger 1, 3. Debreceni Egyetem 0.

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Eszterházy SC vs. OXXO Energy Orosházi NKC
Az NBI/B - Keleti csoport 1. fordulója szeptember 14-én lesz (szombaton) az Eszterházy...
Vállalkozz tudatosan kamarai segítséggel!
Ha érdekel a vállalkozások világa és szeretnél belelátni a helyi cégek működésébe...
Megjelent a Gólyaszám!
Egy lapba gyűjtöttünk neked, kedves elsőéves hallgatónk rengeteg fontos és hasznos...