Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. március 27. Hajnalka
MozgásTér

Hajszálon múlott

| 2018. december 13. 19:01:39 | Utolsó frissítés: 18 napja
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így nehéz helyzetbe került MEFOB-csoportjában.

 

 

Az előző tanévben több alkalommal is foglalkoztunk egyetemünk férfi futsal csapatával, amely alakulat a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) versenyrendszerén belül érdekelt.

 

A 2017/2018-as kiírásban az elindult húsz együttes közül, többek között a címvédő Szombathelyi Egyetemet is búcsúztatva sikerült bejutni a négyes döntőbe, ahol végül ezüstérem került a társaság tagjainak nyakába. Az idei csatározásokra tehát már, mint a mezőny egyik legjobbjára gondolhattak a MEFOB résztvevői, így értelem szerint, komolyabb ellenállásra lehetett, lehet számítani idén.

 

 

Múlt héten el is kezdte a csoportkört az EKE-Eger csapata, méghozzá az I-es csoport tagjaként. Itt versenyez még a tavalyi elődöntőből ismerős Debreceni Egyetem, valamint a Miskolci Egyetem gárdája is, amiből kiderül, a Magyar Egyetemi Sportszövetség (MEFS) változtatott a lebonyolításon, és az eddigi egyenes kieséses rendszer helyett csoportokat (amolyan területi alapon) alakított ki.

 

Az első fordulóban borsodi szomszédunknál léptek pályára a mieink, ahol a betegségek okozta hiányzók ellenére is jól sikerült kezdeni. Az első félidő 2-0-ás EKE-előnyt hozott, mégis üres kézzel kellett hazatérniük a fiúknak, hiszen fordulás után megfordították az állást a miskolciak, és meg is szerezték a három pontot.

 

 

Viszonylag keveset kellett várni a két alakulat egymás elleni visszavágójára, hiszen azt most kedden bonyolították le az egri Eszterházy-csarnokban. Ott aztán, ahogyan azt futsal MEFOB-meccseken megszokhattuk, nagyon sok érdeklődő, és ragyogó hangulat fogadta a feleket.

 

Ezúttal is az egriek kezdtek jobban, Benke Norbert találatával így meg is volt a vezetés. Csakhogy a Miskolc már az első félidőben egyenlíteni tudott. Fordulás után egyre komolyabb izgalmak kezdtek kibontakozni, nem is csoda, a házigazda ugyanis mindenképpen győzelmet szeretett volna elérni.

 

 

A nagy akarásnak egy idő múltán úgy tűnt, meg is lesz az eredménye, hiszen Fodor Tibor remekgóljával ismét a hazaiaknál volt az előny. Igen ám, de a borsodiak ezúttal is válaszolni tudtak, így az izgalmak csak tovább fokozódtak. A találkozó utolsó perceiben már mindenkin érezni lehetett a feszültséget, lévén az egriek teljesen kapujuk elé szorították az egyre inkább elfáradó ellenfelet, de hol a kapufa, hol egy vendég védő mentett a gólvonalról, egyszóval semmi sem akart összejönni.

 

Habár sokkal közelebb álltak a győzelemhez Iváncsik Norberték, a győztes találat csak nem akart megszületni mindenki legnagyobb bánatára. Pedig a körítésen ezen sem múlott semmi, hiszen az Eger Bulls szurkolói csoportján túl a félidőben fellépett az EKE Cheerleaders, de nagyon sok hallgató mellett ott ültek a lelátón az Eszterházy SC női kézilabdásai, és komplett létszámban a ZF-Eger első osztályú női vízilabdásai is, akiken tényleg nagyon sokat segítettek a lelátóról.

 

 

A mondhatni vereséggel felérő döntetlen mindenesetre nehéz helyzetbe hozta az EKE-Eger futsal csapatát, mivel az idén megváltozott lebonyolítás nyomán, csupán a hat darab hármas csoport első helyezettjei jutnak tovább a negyeddöntőbe, valamint a két legjobb második. Nem állítjuk, hogy az első helyre már nincs esélyük a fiúknak, ám azok eléggé lecsökkentek, amennyiben pedig életben szeretné tartani továbbjutási reményeit a társaság, úgy a Debreceni Egyetemmel szemben esedékes oda-visszavágó során már nem szabad hibázni…


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság, futsal, férfiak, I-es csoport, 2. forduló

EKE-Eger – Miskolci Egyetem 2-2 (1-1)

Eger, Eszterházy-csarnok, 250 néző.

V.: Varga L., Horváth M.

EKE: Iváncsik Norbert – Zsély Benedek, Fodor Tibor 1, Gulyás Kristóf, Benke Norbert 1. Cs.: Kollár Bence, Gallik Gábor, Darmos Márton, Stark János. Edző: Fenyves Balázs.

 

 

 

A csoport állása:

1. Miskolci Egyetem 4 pont, 2. EKE-Eger 1, 3. Debreceni Egyetem 0.

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Egyetemi egészségnap
Az Eszterházy Károly Egyetem március 27-én Egészségnapot szervez számos előadással és programmal.
Tiszta szívvel Egerben
Az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet Mozgóképművészeti és...
Bemutatkozik az Alföld folyóirat
Az idén 70 éves debreceni Alföld folyóirat szerkesztősége lesz az Eszterházy Károly Egyetem...