Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. március 27. Hajnalka
MozgásTér

EKE-ezüst a futsal MEFOB-on

Fenyves Balázs | 2018. június 03. 12:25:44 | Utolsó frissítés: 1 éve
Második helyen zárt a férfi futsal Magyar Egyetemi-Főiskola Országos Bajnokság négyes döntőjében az Eszterházy Károly Egyetem csapata.

 

 

Népes mezőnyben, a 2017/2018-as szezonban összesen húsz együttessel egy társaságban indult el a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságban (MEFOB) az Eszterházy Károly Egyetem férfi együttese.

 

A tavaszi félévben egyenes kieséses rendszerben zajló sorozat első fordulójában játék nélkül jutott tovább a társaság (a Nyíregyházi Egyetem visszalépett), a második körben az ELTE-BEAC ellen ugyanakkor kettős győzelemmel sikerült a legjobb hat közé jutni. Itt aztán a címvédő ELTE SEK Szombathely gárdája az első találkozón 2-1-re nyert a Leányka úton, a visszavágó 6-5-ös egri sikere azonban az idegenben lőtt gólok miatt a mieinknek kedvezett.

 

 

Jöhetett így a négyes döntő, amelyet a fővárosi Nemzeti Közszolgálati Egyetem vadonatúj sportcsarnokában rendeztek a női mezőny legjobb négy együttesével közösen. Az elődöntőben a négy NB I-es játékost is felvonultató Debreceni Egyetemmel szemben 7-3-as diadalt arattak Benke Norberték, ezzel pedig bejutottak a MEFOB döntőjébe.

 

Következhetett a Budapesti Műszaki Egyetem, amely alakulat a felnőtt másodosztályban a feljutás küszöbén áll. A félidőben meg is lépett a BME 4-0-ra, de nem adta fel az EKE-Eger. A bántóan sok játékvezetői hibával tarkított meccs végére két találatot le tudott ugyan faragni hátrányából a nagyot küzdő Eszterházy, ám az egyenlítés végül nem jött össze.

 

 

Ettől függetlenül a Heves megyei nagypályákon edződő játékosok alkotta csapat remek közösséget alkotva, fantasztikusan menetelt egészen a fináléig, amelynek végén legjobb kapusként a magyar strandfoci válogatottat is erősítő Iváncsik Norbert vehetett át elismerő díjat.

 

 

Az EKE-Eger tagjai: Iváncsik Norbert – kapus, Kollár Bence, Zsély Benedek, Gallik Gábor, Homonnay Márk, Gulyás Kristóf, Kovács Gergely, Benke Norbert, Fodor Tibor, Stark János, Vas Dániel, Simon Bence – mezőnyjátékosok, Fenyves Balázs – csapatvezető.

 

 

 

 

(FOTO: elteonline.hu)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Egyetemi egészségnap
Az Eszterházy Károly Egyetem március 27-én Egészségnapot szervez számos előadással és programmal.
Tiszta szívvel Egerben
Az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet Mozgóképművészeti és...
Bemutatkozik az Alföld folyóirat
Az idén 70 éves debreceni Alföld folyóirat szerkesztősége lesz az Eszterházy Károly Egyetem...