Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 11. Árpád
MozgásTér

EKE-ezüst a futsal MEFOB-on

Fenyves Balázs | 2018. június 03. 12:25:44 | Utolsó frissítés: 6 hónapja
Második helyen zárt a férfi futsal Magyar Egyetemi-Főiskola Országos Bajnokság négyes döntőjében az Eszterházy Károly Egyetem csapata.

 

 

Népes mezőnyben, a 2017/2018-as szezonban összesen húsz együttessel egy társaságban indult el a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságban (MEFOB) az Eszterházy Károly Egyetem férfi együttese.

 

A tavaszi félévben egyenes kieséses rendszerben zajló sorozat első fordulójában játék nélkül jutott tovább a társaság (a Nyíregyházi Egyetem visszalépett), a második körben az ELTE-BEAC ellen ugyanakkor kettős győzelemmel sikerült a legjobb hat közé jutni. Itt aztán a címvédő ELTE SEK Szombathely gárdája az első találkozón 2-1-re nyert a Leányka úton, a visszavágó 6-5-ös egri sikere azonban az idegenben lőtt gólok miatt a mieinknek kedvezett.

 

 

Jöhetett így a négyes döntő, amelyet a fővárosi Nemzeti Közszolgálati Egyetem vadonatúj sportcsarnokában rendeztek a női mezőny legjobb négy együttesével közösen. Az elődöntőben a négy NB I-es játékost is felvonultató Debreceni Egyetemmel szemben 7-3-as diadalt arattak Benke Norberték, ezzel pedig bejutottak a MEFOB döntőjébe.

 

Következhetett a Budapesti Műszaki Egyetem, amely alakulat a felnőtt másodosztályban a feljutás küszöbén áll. A félidőben meg is lépett a BME 4-0-ra, de nem adta fel az EKE-Eger. A bántóan sok játékvezetői hibával tarkított meccs végére két találatot le tudott ugyan faragni hátrányából a nagyot küzdő Eszterházy, ám az egyenlítés végül nem jött össze.

 

 

Ettől függetlenül a Heves megyei nagypályákon edződő játékosok alkotta csapat remek közösséget alkotva, fantasztikusan menetelt egészen a fináléig, amelynek végén legjobb kapusként a magyar strandfoci válogatottat is erősítő Iváncsik Norbert vehetett át elismerő díjat.

 

 

Az EKE-Eger tagjai: Iváncsik Norbert – kapus, Kollár Bence, Zsély Benedek, Gallik Gábor, Homonnay Márk, Gulyás Kristóf, Kovács Gergely, Benke Norbert, Fodor Tibor, Stark János, Vas Dániel, Simon Bence – mezőnyjátékosok, Fenyves Balázs – csapatvezető.

 

 

 

 

(FOTO: elteonline.hu)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...
Hódmezőn már nem ment
Pontosabban öt perc okozta az EKE-Eger-KOK vesztét, férfi vízilabdásainkét pedig még ennél...
A tudás univerzuma II.
Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási...