Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. március 27. Hajnalka
MozgásTér

Bajnok női kézisek!

2018. május 22. 11:36:08 | Utolsó frissítés: 1 éve
Kilencgólos nyíradonyi sikerével ismét csúcsra ért az Eszterházy KESC.

 

Megszállták a nyíradonyi sportcsarnokot az egri szurkolók szombat délután, ami nem csoda, bajnoki címet akart ünnepelni a nép. Az apropót emellett az Eszterházy KESC felnőtt együttesének utolsó idénybeli fellépése jelentette, amelyen egy pontot még mindenkép össze kellett szedni az álmok teljesüléséhez.

 

Így kezdődött az NB I/B keleti csoportjának utolsó fordulós mérkőzése, illetve kissé görcsös vendég játékkal. Rögtön a házigazda szerzett vezetést, amire ugyan még egyből jött az egri válasz, de ezt követően, elég sokáig nem lehettünk boldogak.

 

 

Támadásban egészen pontatlanul kezdtek az egyetemisták, leginkább a két szélről érkező lövésekkel adódtak komoly gondok. Igazság szerint, már ekkor is jól védett a hazai portás, Varga Nóra, aminek következményeként a tizenötödik perce hárommal léptek meg Köstner Vilmos tanítványai (7-4).

 

A válság tovább nőtt, amikor öt minutummal később, 10-6-ot mutatott a tábla, naná, hogy jött rögtön Debre Viktoridőkérése. Ebben a pillanatban sokan a szívükhöz kaphattak, és felderenghetett a két évvel ezelőtt elveszített bajnoki cím emléke, szerencsére azonban a legfontosabb személyek nem ijedtek meg, maguk az EKESC-játékosok.

 

Az egyperces játékmegszakítás meg is tette a magáét. Ehhez feltétlenül kellett az, hogy a több védéssel kezdő, ám utána kicsit elbizonytalanodó Győrffy Alexandra helyett Leiner Bernadett állt a kapuba, aki innentől kezdve elképesztő hatékonysággal tornázta ki a labdákat.

 

 

A szünetig hátralévő időben mindössze egyetlen találatot kapott így a vendég gárda, ellenben lőtt hatot. Kobela Tamara huszonhatodik percben érkezett lövésével per pillanat ismét bajnoknak érezhették magukat a lányok (10-10), majd egy támadással később, Iván Emese jóvoltából első ízben vezetett a meccsen a listavezető.

 

Fordulás után is érezhető volt, amennyiben hamar el tud húzni ellenfelétől Debre Viktor és Rutka Péter alakulata, idő előtt el lehet dönteni a találkozó sorsát. A jó folytatás nem is maradt el, kis idő múltán pedig sikerült is leszakítani a Nyíradonyt.

 

Az önmagához képest felettébb gyengén kezdő, négy lövésből négyet rontó Buzsáki Nikolett nagyon mélyről szedte össze magát, a második játékrészben pedig fantasztikus gólokat lőtt a bal szélről. Az egyik ilyen tizenegy minutummal a vége előtt érkezett, ekkor vezetett először néggyel az EKESC, ami odáig a meccs legnagyobb különbségét jelentette.

 

 

Innentől kezdve aztán nem volt megállj! Az utolsó tíz perc valóságos örömjátékot hozott, ami egészen a plusz kilences differenciáig vezetett. A legvégén már mindenki pályára léphetett, így többek között az a Molnár Nikolett, Kovács Fanni kettős is, akik utolsó meccsüket játszották egri színekben, nem mellékesen pedig gólokkal búcsúztak.

 

A legvégére nem maradt más hátra, mint az ünneplés. Története során ezzel második alkalommal nyerte meg az NB I/B keleti csoportját az Eszterházy KESC felnőtt csapata, ami automatikus feljutást is jelent egyben az első osztályba. Hogy aztán, jövőre lesz-e élvonal, avagy sem, azt az illetékesek eldöntik. Ezek a napok viszont most az ünneplésé kell, hogy legyenek, hiszen hatalmas tettet vittek véghez a lányok!

 

 

 

Mestermérleg:

 

Debre Viktor: - Azt gondolom, hogyha nyáron valaki azt mondja nekem, hogy meg fogjuk nyerni a bajnokságot, valószínűleg nem hiszem el neki. Rengeteg munkát tettek bele a lányok ebbe a bajnoki címbe, és megmondom őszintén, meg is érdemelték, hogy az első helyen végezzenek. Kicsit dadogósan kezdtük el a találkozót, de szerencsére még az első félidő második felében sikerült magunkra találni. Nagy elszántsággal játszottak a lányok, és fordulás után már tényleg minden rendben volt. Nagyon nagy élmény nekem is ez a bajnoki cím, és hát, ahogyan szokás mondani, minden győzelem annyit ér, amennyire meg van ünnepelve...


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I/B, nők, kelet, 26. forduló
Nyíradony VVTK – Eszterházy KESC 19-28 (11-12)
Nyíradony, 300 néző.
V.: Medve R., Tarnavölgyi G.
EKESC: GYŐRFFY – MOLNÁR N. 1, BOCSI 1, KOBELA 4, HANCZVIKKEL 1, BUZSÁKI 5, SÁRI 7 (3). Cs.: LEINER – PETROVICS 5, IVÁN E. 2, KOVÁCS F. 1, MUHARI, NAGY E., MAJOROS 1, SEPSI. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 4/1. ill. 3/3.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 6 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-2, 12. p.: 5-3, 18. p.: 7-6, 24. p.: 10-8, 36. p.: 11-13, 42. p.: 13-17, 48. p.: 15-20, 54. p.: 16-23.

 

 

 

A 26. forduló további eredményei:

 

Kézilabda Szeged SE - Szentendrei NKE 27-32
Kispest NKK - Gyömrő VSK 38-22
Orosházi NKC - NKK Balmazújváros 30-25
Pénzügyőr SE - Szent István OTP 30-33
Hódmezővásárhelyi LKC - Gödi SE 29-32
PC Trade Szeged KKSE - Hajdúnánás SK 38-28

 

 

 

 

Forrás: eszterhazykesc.hu, Fenyves Balázs, 2018.05.19.
Fotók: Szántó GyörgyTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Egyetemi egészségnap
Az Eszterházy Károly Egyetem március 27-én Egészségnapot szervez számos előadással és programmal.
Tiszta szívvel Egerben
Az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet Mozgóképművészeti és...
Bemutatkozik az Alföld folyóirat
Az idén 70 éves debreceni Alföld folyóirat szerkesztősége lesz az Eszterházy Károly Egyetem...