Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. január 16. Gusztáv
MozgásTér

Az ősz bajnokai

Fenyves Balázs | 2017. december 11. 18:02:54 | Utolsó frissítés: 2 éve
Tizenhat gólos győzelmükkel női kéziseink telelnek élen a másodosztály keleti csoportjában.

 

 

Több szempontból is érdekes hétvégét tudhatunk a hátunk mögött. Kijutott egy kiütéses sikerből, két drámai vereségből, és még elmaradt meccsben is lehetett részünk. Menjünk is szépen sorjában, mi minden történt a szombati napon!

 

Elsőként az Eszterházy KESC férfi vízilabda együttesével kell kezdenünk, hiszen Tóth Péter tanítványai a korai kezdés miatt már pénteken elutaztak Békéscsabára. Ott aztán nagyon sokáig jól álltak, de az utolsó negyedben nem sikerült gólt lőniük, amiért (no meg a két kihagyott ötméteresért) súlyos árat kellett fizetniük.

 

Hasonlóan rosszul sikerült az Eger SBS Eszterházy csurgói fellépése. Pedig itt is sokáig jól állt az egriek zászlója, ám az utolsó percek teljesen balszerencsésen alakultak. Az utolsó előtti percben, mínusz egyes állásnál még hétméterest is hibáztak Inal Aflitulinék, ami büntetett, és végül pont nélkül maradt a társaság.

 

 

Két peches vereség után egy egészen abszurd esetről kell beszámolnunk a folytatásban. Az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdásai Óbudán vendégszerepeltek, vagyis szerepeltek volna. A helyi csarnok hőmérséklete ugyanis nem haladta meg azt a határt, ami felett lehet csak mérkőzést rendezni, így elmaradt az NB I/B-s bajnoki. Hogy aztán mi lesz ezután, az már szövetségi hatáskör…

 

A legvégére hagytuk női kézilabdacsapatunkat, de egyáltalán nem véletlenül. Az Eszterházy KESC zsinórban hat mérkőzést nyert meg, a legutóbb Kispesten aratott nyolcgólos siker pedig megterítette annak a lehetőségét, hogy a Nyíradony elleni, hazai szezonzáró két pontjával őszi bajnokok legyenek a lányok.

 

Nos, már az első félidő második felében kétszámjegyű különbség felett jártak az egyetemisták, akik a végére tizenhat pluszos differenciát pakoltak oda. Ezzel megvan a hetedik megnyert meccs zsinórban, és ami ennél is fontosabb, egy pazar ősszel (főleg annak második felével) az élen telelhetnek a lányok.


 

 

 

Eredmények:

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, B-csoport, 11. forduló

Swietelsky Békéscsaba – Eszterházy KESC 10-9

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 13. forduló

Eszterházy KESC – Nyíradony VVTK 36-20

 

FÉRFI KÉZILABDA:

NB I., 13. forduló

Csurgói KK – Eger SBS Eszterházy 22-20

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

EKE az Educatio kiállításon
Az Eszterházy Károly Egyetem idén is részt vett az Educatio Nemzetközi Oktatási...
Ismerd meg a Jászberényi Campust!
Miért érdemes az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának képzéseit választanod?...
Nyílt napok az Eszterházy Károly Egyetemen
Az Eszterházy Károly Egyetem januárban is kinyitja kapuit a képzései iránt érdeklődő...