Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 11. Árpád
LTér

Nőnek lenni

2018. március 08. 09:34:30 | Utolsó frissítés: 9 hónapja
Ilyennek születtek: gondoskodni szeretnének, ápolni és vigasztalni.

 

Leszögezem: nőként nem szándékozok köszöntőt írni sorstársaimhoz, nem is szedtem a réten virágokból csokrot, különösképp, mert azt ilyenkor, március 8-án még igencsak nehéz lenne.

Nem tudok csupán csak annyit, hogy édesanyám hogy görnyedt az ágy mellett, ha beteg voltam, hogy nagymamám busszal hozta a húslevest, mikor kórházban feküdtem.

Nem tudok csak annyit, nővéreim milyen tisztességgel, kitartással nevelik saját gyermekeiket, hogy jó ember váljék belőlük. Hűséges társaik életük választott párjának. Dolgoznak, főznek, sütnek, takarítanak, szeretnek, bátorítanak akkor is, ha bennük már épp csak egy cseppnyi energia maradt.

Nők, anyák, feleségek, szeretők: nem ismernek lehetetlent.

Úgy sokszorozzák meg erőforrásaikat, hogy megfékezhetetlenül azok körül sürögnek és forognak, akik az életet jelentik számukra. Nők, anyák, feleségek, szeretők: nem ismernek lehetetlent, mert pontosan ugyanilyen minták állnak előttük.

Úgy hiszem, mindegy, hogy honnan származik a nőnap hagyománya, mindegy, hogy a férfiak megünneplik-e ezen a napon vagy sem, akkor, ha támogatásukkal, hűségükkel, szeretetükkel és bizalmukkal megteszik azt az év minden napján. Mert egy nőnek ennél sokkal több nem kell ahhoz, hogy fáradtan ugyan, de elégedetten hajtsa álomra fejét.

Nem hibátlanok, vívódnak saját szellemeikkel, dacolnak a sorsunkkal, építenek és újraszőnek álmokat, de sosem csak magunkért teszik azt. Ilyennek születtek: gondoskodni szeretnének, ápolni és vigasztalni.

Nem tudok egyebet, csak azt, hogy én is ezt szeretném, s én is ezt várom életemtől.

 

Juhász HenriettaTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...
Hódmezőn már nem ment
Pontosabban öt perc okozta az EKE-Eger-KOK vesztét, férfi vízilabdásainkét pedig még ennél...
A tudás univerzuma II.
Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási...