Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. január 20. Fábián
Kutatás

Mozgókép, Média, Kommunikáció III. - ünnepi konferencia

Vojth Laura | 2021. november 11. 09:12:42 | Utolsó frissítés: 1 éve
A Líceumban szervezett konferenciát a Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézet a a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat keretében november 10-én.

 

A Mozgókép, Média, Kommunikáció III. elnevezésű eseményen – az ünnep központi témájához kapcsolódóan – hat szakmai előadást tartottak az intézet oktatói.

 

Elsőként Madarász Judit „Reklámok a társadalmi, a fogyasztási és a médiahasználati szokások változásának tükrében. A Sió példája.” című előadását hallhatták az érdeklődők. A kutatás célja, hogy 3 korszakon (’70-es, ’80-as évek, rendszerváltás után, kereskedelmi televízió megjelenése) keresztül vizsgálja a reklámok változásait, különböző szempontok szerint, mindezt egy brand-en, márkán keresztül. Elhangzott: a legnagyobb különbség abban figyelhető meg, hogy manapság inkább a vásárlásra ösztönzés a jellemző, míg régebben a termék volt középpontban.

 

 

A következő előadó Mizser Attila volt, aki egy műfajismereti, műfaj elméleti kutatást végez, melynek témája „A levelek kódolt erezete”. Az előadás során több idézettel is találkozhattunk, illetve párhuzamba lett állítva a krimi és az irodalom, vagyis Ki a tettes?, Ki az író?

Tomesz Tímea témája a „Tanári szerepek és hitelesség az online térben” volt. A megújulás kényszerű korszaka a covid időszak alatt kialakult digitális oktatás. Milyen különbségek vannak az online és offline tanulás között, a tanárok szerepei között; a kutatásban 71 egyetemi hallgató vett részt, melyből 51 volt felhasználható a kutatásban.

 

 

Ezt követően Borbás László következett. Témája: „Flow, a táblagéppel támogatott hagyományos és digitális pedagógiai környezetben”. Ebben az előadásban is fő helyre került az online illetve offline oktatás közötti különbség. Végül Záhonyi-Ábel Márk következett „A kortárs ötvenévesek filmjei” című előadásával. 

 

 

Összefoglalva tehát felettébb érdekes és kivételes előadásoknak lehettünk szem és fültanúi, és egészen különleges élmény betekintést nyerni egy folyamatban lévő kutatásba.0
komment

Reflektor

1200 eurós bor és egy látogatás Cognac-ban
Csapó kettő, avagy visszatértem Franciaországba és jártam Cognac-ban.
Nem bölcsész szakok „humánosoknak”
Egyre közeledik a bűvös dátum: február 15.
Magyar kutató a NASA-nál
A természettudományok szerelmese egyetemünk oktatója, Dr. Gucsik Arnold, aki tizenévesként...