Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. május 27. Hella
Kultúra

Videósorozatnak indult az Eszterházy Bookcast!

Lénárt Anna | 2021. december 23. 08:53:37 | Utolsó frissítés: 4 hónapja
A kezdetek óta követem Edina Milkshake Books nevű csatornáját Youtube-on. Szinte minden videóját láttam. Van, amit már többször is megnéztem. A felkeresésemre legnagyobb örömömre igennel válaszolt, és beleegyezett az interjúba. Azt hiszem ezen a ponton egy kis fangirlködés belefér.

 

– Mi adta meg a végső löketet, hogy elkezdj videózni?

– A szakomból (mozgóképkultúra és média) kifolyólag eléggé az életem része a kreatív tartalomgyártás, így amikor 2020-ban elkezdődött a karantén, és áttértünk az online oktatásra, nagyon hiányzott a minden napos ötletelés. Nem igazán tudtam mit kezdeni magammal, így visszatértem régi szeretett hobbimhoz, az olvasáshoz. Bogdán Attila instagram oldala volt az első bookstagrammer, akit követtem és az ő inspirálására lettem először bookstagrammer, majd elkezdtem IGTV-re videókat gyártani. Egész nézettek voltak azok a videók, így úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam booktuberként.

 

 

– Van valamilyen célkitűzésed, a csatornáddal kapcsolatban?

– Nincsed igazából nagyratörő tervem, csak annyi, hogy minél több emberrel, legfőbbképpen fiatallal megszerettessem az olvasást.

 

– Milyen terveid vannak a közeljövőben a csatornát illetően?

– Most volt egy kisebb szünet a csatornán, mert nem igazán olvastam könyveket, ami egy könyves tartalomgyártónál, eléggé nagy probléma. Szeretném újra ha heti rendszerességgel tudnék videókat feltölteni és nagyobb könyves projekteket is szeretnék megvalósítani.

 

– Hogyan fogadtad a visszajelzéseket, kaptál negatív kritikát?

– Igazából engem a negatív emberek elkerültek még eddiog, egyszer kaptam egy beszólást arra, hogy nagyon main stream könyveket olvasok, de igazából ez se tudott nagyon kiakasztani, hiszen mindenki azt olvassa, amit szeretne.

 

 

– Még nem vettem részt egy kihíváson sem, de rajta lesz az újévi listámon. Nagyon érdekel, hogy hogyan született meg az Eszterházy Bookcast?

– A bookcast igazából egy könyves videósorozat lett volna, de nem volt kedvünk munka után leülni videózni, ezért kitaláltam azt, hogy csinálhatnánk egy podcast adást, ugyan ezzel a sémával, csak nem videó formátumban lennének a kibeszélők, hanem podcast formájában.

 

– Tudom, hogy nagyon szereted a fantasy könyveket. Melyik a kedvenced ebből a műfajból és miért?

– Fantasy műfajban nagyon sok kedvencem van, de akit én a koronázatlan királynőnek tekintek az Sarah J Maas. Az összes fantasy sorozatát olvastam már és nem igazán tudnék kedvencet választani! Nagyon szeretem a világépítését, azt, hogy nem aprózza el a dolgokat, nem csapja össze a munkáit. Ha kell egy plusz rész, akkor megírja. Imádom a karaktereit, egyszerűen nem tudok betelni a róluk szóló monstrumokkal.

 

– Láttam a molyos oldaladon a Gilmore girls, olvassunk Rory olvasmányai közül kihívást a polcodon. Ebből arra következtetek, hogy szereted a sorozatot. Így az lenne a kérdésem, hogy szerinted mi a titka a Szívek szállodájának, hogy a mai napig ennyien szeretik és nézik?

– Igazából pár részt láttam csak a Szívek szállodájából, a kihívásra csak azért jelentkeztem, mert izgalmas klasszikus és kortárs olvasmányokat vonultatott fel é szeretnék kicsit nyitni az új műfajok felé. A siker mellett azonban szerintem az áll, hogy időtlenek a karakterek és a történetük. Az, hogy olyan témákat dolgoz fel, amik egy hétköznapi ember életében is megtörténhetnek lehet a siker titka. Mint a Jóbarátoknál, vagy az Így jártam anyátokkal című sorozatnál.0
komment

Reflektor

Superior tanszállodánk igazgatója a borlovagrend új marsallja
Az Egri Bikavér Borlovagrend napokban tartott tisztújítása nyomán Dr. Vas István, a Hotel...
Fehér autók, zöld egyetem (Vol. 2)
Hova tovább? Még több VW? Más modellek?
Réka a tettek mezején (pincéjében)
Takács Réka "beköltözött" a bordeaux-i pincébe, egyetemi gyakorlatáról mesél nekünk blogjában.