Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. szeptember 15. Enikő
KülTér

Felveszi Gárdonyi nevét az egri Északi lakótelep?

Bakondi Ágnes | 2013. november 03. 21:20:23 | Utolsó frissítés: 5 éve
Majdnem pont egy éve merült fel, hogy Eger északi városrészét Gárdonyiról neveznék el. Megkérdeztük, hogy áll az ügy.

 

Tavaly novemberben a Gárdonyi-emlékévről tartott egyik beharangozó sajtótájékoztatón Király Júlia, az egri Dobó István Vármúzeum muzeológusa, irodalomkutató egyebek közt bejelentette: kezdeményezik, hogy az egri Északi lakótelep a jövőben Gárdonyi Géza nevét viselje.

 

 
Gárdonyi nem lesz a panelrengeteg névadója. Fotó: Vámossy Béla  

 

Kíváncsiak voltunk, hogy a Gárdonyi-emlékév végén hogyan áll a kezdeményezés. A Paletta Online megkeresésére Király Júlia mindössze annyit közölt velünk, hogy nincs napirenden az átnevezés. Hogy ennek most örülni kell, vagy szomorkodjunk, miközben – egy Egri csillagokkal az oldaltáskánban – elsétálunk a panelrengeteg mellett, nem tudjuk.

 

(Portálunk utánajárt a "legendának", annak, miként is történhetett, hogy az Északi lakótelepen található épületek egy része felülről majdnem kirajzolja a CCCP-feliratot. Hamarosan megjelenő írásunkat a napokban keressék a palettaonline.hu-n!)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

5
komment

Reflektor

Eszterházy SC vs. OXXO Energy Orosházi NKC
Az NBI/B - Keleti csoport 1. fordulója szeptember 14-én lesz (szombaton) az Eszterházy...
Vállalkozz tudatosan kamarai segítséggel!
Ha érdekel a vállalkozások világa és szeretnél belelátni a helyi cégek működésébe...
Megjelent a Gólyaszám!
Egy lapba gyűjtöttünk neked, kedves elsőéves hallgatónk rengeteg fontos és hasznos...