Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. szeptember 19. Vilhelmina
KülTér

Felveszi Gárdonyi nevét az egri Északi lakótelep?

Bakondi Ágnes | 2013. november 03. 21:20:23 | Utolsó frissítés: 4 éve
Majdnem pont egy éve merült fel, hogy Eger északi városrészét Gárdonyiról neveznék el. Megkérdeztük, hogy áll az ügy.

 

Tavaly novemberben a Gárdonyi-emlékévről tartott egyik beharangozó sajtótájékoztatón Király Júlia, az egri Dobó István Vármúzeum muzeológusa, irodalomkutató egyebek közt bejelentette: kezdeményezik, hogy az egri Északi lakótelep a jövőben Gárdonyi Géza nevét viselje.

 

 
Gárdonyi nem lesz a panelrengeteg névadója. Fotó: Vámossy Béla  

 

Kíváncsiak voltunk, hogy a Gárdonyi-emlékév végén hogyan áll a kezdeményezés. A Paletta Online megkeresésére Király Júlia mindössze annyit közölt velünk, hogy nincs napirenden az átnevezés. Hogy ennek most örülni kell, vagy szomorkodjunk, miközben – egy Egri csillagokkal az oldaltáskánban – elsétálunk a panelrengeteg mellett, nem tudjuk.

 

(Portálunk utánajárt a "legendának", annak, miként is történhetett, hogy az Északi lakótelepen található épületek egy része felülről majdnem kirajzolja a CCCP-feliratot. Hamarosan megjelenő írásunkat a napokban keressék a palettaonline.hu-n!)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

5
komment

Reflektor

Véradás az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján
Ismét véradás az Eszterházy Károly Egyetemen!
Móvár siker az újoncok csatáján
Hatgólos vereséget szenvedett az Eszterházy SC női kézilabdacsapata hazai rangadóján.
Rendszeres szociális ösztöndíj pályázat
A szociális alapon nyújtandó támogatások (pl. rendszeres szociális ösztöndíj,...