Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 11. Árpád
KülTér

Túrázz velünk: az Eged hegyen jártunk

Vehovszky Bernadett | 2018. április 23. 11:22:59 | Utolsó frissítés: 8 hónapja
Az időjárás úgy tűnik, kedvez a túrázni vágyóknak: itt a tavasz, süt a nap és csicseregnek a madarak. Látjátok a várost körül ölelő hegyeket? Gondolkoztatok már azon, hogy milyen szép lehet onnan a kilátás?

 

Ezúttal a barangolók figyelmébe ajánlom az Eged hegyet. A hegy meredekebb szakasszal kezdődik, de később már kényelmesebben haladhatunk tovább. Az első részt füvesebb szakaszon tehetjük meg, majd a fák árnyékában folytathatjuk utunkat.
Fél órás sétát követően kiérhetünk egy tisztásra, ahonnan tökéletes látvány tárul elénk a városról. Kövekre ülve gyönyörködhetünk a kilátásban.

 


Ottjártunkkor egy nagyobb felhő az égen kitakarta a napot, ám sugarai még átsütöttek a felhőn, s megcsodálhattuk, ahogy a város egyik felén süt a nap, másik felén pedig már borultabb az ég. Sárkányrepülőket is láttunk, hiszen épp az Egeden van a felszállóhelyük.
Bárkinek ajánljuk a túrát, aki szeretné megcsodálni a tél utáni természet ébredését. Érdemes a hegyen megvárni az alkonyatot, a látvány magáért beszél majd!

 

Fotó: Berán DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...
Hódmezőn már nem ment
Pontosabban öt perc okozta az EKE-Eger-KOK vesztét, férfi vízilabdásainkét pedig még ennél...
A tudás univerzuma II.
Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási...