Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. szeptember 19. Vilhelmina
KülTér

Túrázz velünk: az Eged hegyen jártunk

Vehovszky Bernadett | 2018. április 23. 11:22:59 | Utolsó frissítés: 5 hónapja
Az időjárás úgy tűnik, kedvez a túrázni vágyóknak: itt a tavasz, süt a nap és csicseregnek a madarak. Látjátok a várost körül ölelő hegyeket? Gondolkoztatok már azon, hogy milyen szép lehet onnan a kilátás?

 

Ezúttal a barangolók figyelmébe ajánlom az Eged hegyet. A hegy meredekebb szakasszal kezdődik, de később már kényelmesebben haladhatunk tovább. Az első részt füvesebb szakaszon tehetjük meg, majd a fák árnyékában folytathatjuk utunkat.
Fél órás sétát követően kiérhetünk egy tisztásra, ahonnan tökéletes látvány tárul elénk a városról. Kövekre ülve gyönyörködhetünk a kilátásban.

 


Ottjártunkkor egy nagyobb felhő az égen kitakarta a napot, ám sugarai még átsütöttek a felhőn, s megcsodálhattuk, ahogy a város egyik felén süt a nap, másik felén pedig már borultabb az ég. Sárkányrepülőket is láttunk, hiszen épp az Egeden van a felszállóhelyük.
Bárkinek ajánljuk a túrát, aki szeretné megcsodálni a tél utáni természet ébredését. Érdemes a hegyen megvárni az alkonyatot, a látvány magáért beszél majd!

 

Fotó: Berán DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Véradás az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján
Ismét véradás az Eszterházy Károly Egyetemen!
Móvár siker az újoncok csatáján
Hatgólos vereséget szenvedett az Eszterházy SC női kézilabdacsapata hazai rangadóján.
Rendszeres szociális ösztöndíj pályázat
A szociális alapon nyújtandó támogatások (pl. rendszeres szociális ösztöndíj,...