Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. március 27. Hajnalka
KülTér

Túrázz velünk: az Eged hegyen jártunk

Vehovszky Bernadett | 2018. április 23. 11:22:59 | Utolsó frissítés: 1 éve
Az időjárás úgy tűnik, kedvez a túrázni vágyóknak: itt a tavasz, süt a nap és csicseregnek a madarak. Látjátok a várost körül ölelő hegyeket? Gondolkoztatok már azon, hogy milyen szép lehet onnan a kilátás?

 

Ezúttal a barangolók figyelmébe ajánlom az Eged hegyet. A hegy meredekebb szakasszal kezdődik, de később már kényelmesebben haladhatunk tovább. Az első részt füvesebb szakaszon tehetjük meg, majd a fák árnyékában folytathatjuk utunkat.
Fél órás sétát követően kiérhetünk egy tisztásra, ahonnan tökéletes látvány tárul elénk a városról. Kövekre ülve gyönyörködhetünk a kilátásban.

 


Ottjártunkkor egy nagyobb felhő az égen kitakarta a napot, ám sugarai még átsütöttek a felhőn, s megcsodálhattuk, ahogy a város egyik felén süt a nap, másik felén pedig már borultabb az ég. Sárkányrepülőket is láttunk, hiszen épp az Egeden van a felszállóhelyük.
Bárkinek ajánljuk a túrát, aki szeretné megcsodálni a tél utáni természet ébredését. Érdemes a hegyen megvárni az alkonyatot, a látvány magáért beszél majd!

 

Fotó: Berán Dániel



Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Egyetemi egészségnap
Az Eszterházy Károly Egyetem március 27-én Egészségnapot szervez számos előadással és programmal.
Tiszta szívvel Egerben
Az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet Mozgóképművészeti és...
Bemutatkozik az Alföld folyóirat
Az idén 70 éves debreceni Alföld folyóirat szerkesztősége lesz az Eszterházy Károly Egyetem...