Az Eszterházy Károly Főiskola hallgatói portálja

2016. február 11. Bertold
KülTér

Több mint 2,5 milliárd lesz a Dobó tér felújítása

MTI | 2013. november 14. 14:38:16 | Utolsó frissítés: 2 éve
Aláírták Egerben a Dobó térre és a hozzá kapcsolódó területek fejlesztésére vonatkozó kivitelezői szerződést: a beruházás 2,6 milliárd forintba kerül majd.

A látványterv szerint ilyen lesz a Dobó tér
 

 

A Média Eger Nonprofit Kft. közleménye szerint Habis László polgármester a szerződés aláírás előtt elmondta: a rehabilitációs program legnagyobb és leglátványosabb eleme következik. Nem csak a több mint 7000 négyzetméteres Dobó tér, hanem a várhoz közel található közösségi tér, a Végvári Vitézek tere, a Gárdonyi Géza tér, valamint a környező utcák és a patakmeder egy része is megújul. A teljes terület meghaladja a 20 ezer négyzetmétert. Ezzel Eger belvárosának tíz utcája és tere újul meg teljesen, a közműcserét is beleértve.

 

A kivitelező konzorcium decemberre veszi át a munkaterületet, és még idén megkezdik a közművek feltárását, valamint egy nagyobb szennyvízcsatorna átépítését. A kivitelező ígérete szerint a karácsonyi időszakban nem akadályozzák az itt található üzletek forgalmát.


Közlésük szerint a rendelkezésre álló tíz hónap alatt minden utcában, területen szinte egyszerre fognak dolgozni. A megújult területet várhatóan jövő októberben adják át a városnak.

 

Még több látványterv IDE KATTINTVA.Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Főiskolások az egri VB-n

Egerben 2015. szeptember 18-23. között rendezték meg az IWAS Kerekesszékes vívó-világbajnokságot, ahol több mint 30 főiskolai hallgató tevékenykedett önkéntesként.

„Örök kérdés az, hogy ki vagyok.”

Sokaknak ismerős lehet a címben idézett sor, hisz Szekeres Adrien egyik dalából származik.

Dalszöveg-mustra

Újfent dalszöveg-elemzésre vetemedek, ezúttal a kultikus amerikai rock banda, az America egyik legismertebb dalát vizsgálom meg – kicsit más szemszögből. Egy név nélküli ló, Breaking Bad és a Grand Theft Auto-sorozat. Hogyan kapcsolódnak mindezek össze?

27
komment

Reflektor

Lelkesen dolgoznak az önkéntes diákok
A Markhot Ferenc Kórház február 9-én megtartott sajtótájékoztatójának apropóját az adta,...
A főiskola e-Portfólió oldalának fejlesztése
2016. február elején megkezdődtek az egyeztetések az Eszterházy Károly Főiskola...
„Olyan jó tudni, hogy a magyaroknak egy picit én is hozzáadhattam valamit a dologhoz...”
A színházi berkekben megforduló olvasóknak valószínűleg sokat mond Náray Erika neve, de...