Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2016. július 30. Judit
KülTér

Több mint 2,5 milliárd lesz a Dobó tér felújítása

MTI | 2013. november 14. 14:38:16 | Utolsó frissítés: 2 éve
Aláírták Egerben a Dobó térre és a hozzá kapcsolódó területek fejlesztésére vonatkozó kivitelezői szerződést: a beruházás 2,6 milliárd forintba kerül majd.

A látványterv szerint ilyen lesz a Dobó tér
 

 

A Média Eger Nonprofit Kft. közleménye szerint Habis László polgármester a szerződés aláírás előtt elmondta: a rehabilitációs program legnagyobb és leglátványosabb eleme következik. Nem csak a több mint 7000 négyzetméteres Dobó tér, hanem a várhoz közel található közösségi tér, a Végvári Vitézek tere, a Gárdonyi Géza tér, valamint a környező utcák és a patakmeder egy része is megújul. A teljes terület meghaladja a 20 ezer négyzetmétert. Ezzel Eger belvárosának tíz utcája és tere újul meg teljesen, a közműcserét is beleértve.

 

A kivitelező konzorcium decemberre veszi át a munkaterületet, és még idén megkezdik a közművek feltárását, valamint egy nagyobb szennyvízcsatorna átépítését. A kivitelező ígérete szerint a karácsonyi időszakban nem akadályozzák az itt található üzletek forgalmát.


Közlésük szerint a rendelkezésre álló tíz hónap alatt minden utcában, területen szinte egyszerre fognak dolgozni. A megújult területet várhatóan jövő októberben adják át a városnak.

 

Még több látványterv IDE KATTINTVA.Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Mi található az EKF Botanikus Kertjében?

Talán a legtöbben nem is tudják, de az Eszterházy Károly Főiskolának van egy olyan területe, melynek valószínűleg legnagyobb értéke az egységnyi területre eső nagy fajszám – már ami a növényzetet illeti.

„A videojátékok nemegyszer elérik a szépirodalmi művek szintjét is...”

Dr. Pólya Tamás, a Kommunikáció-és Médiatudományi Tanszék vezetője adott nekünk interjút a videojátékokról - azok előnyeiről és hátrányairól.

Gyere, vegyünk egy szendvicset!

Az egykori pártépületben ma már nem a menzán kell sorbaállni.

27
komment

Reflektor

Pótfelvételi az Eszterházy Károly Egyetemen
Tájékoztató a 2016. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárásról és az öt karon...
Felvételi pontszámok és eredmények
Kitűnő első felvételi statisztikák – minden campuson nőtt a felvettek létszáma az...
Szakosztályok az EKFSC-n
Négy szakosztály jött létre az Eszterházy Károly Főiskola Sport Club keretén belül. A...