Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. október 29. Nárcisz
Hírek

Tehetségek elismerése

2020. szeptember 25. 11:10:20 | Utolsó frissítés: 1 hónapja
Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjakat és demonstrátori kinevezéseket adtak át szerdán a Líceum Kápolnájában.

 

Huszonkét Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjra jogosult és tizenöt demonstrátori kinevezést elnyert hallgató vehette át oklevelét intézményünk rektorától, Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilonától és rektorhelyettesinktől: Dr. Csáfor Hajnalkától és Dr. Juhász Tibortól.

 

 

A tehetségről szólt köszöntőjében az Eszterházy Károly Egyetem rektora, s hallgatóink felé fordulva úgy fogalmazott: sok befektetett munkaóra van a hátuk mögött, melynek jutalma, hogy átvehetik az ösztöndíjat, a kinevezést. Sikeres hallgatóink jó tanulmányi eredménnyel, közülük sokan több nyelvvizsgával, TDK-eredményekkel, kiemelkedő sporteredményekkel rendelkeznek, vagy meghatározó a közösségi munkájuk.

 

 

Az oktatási demonstrátorokról Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona elmondta: részt vehetnek az egyetem oktatási és kutatási tevékenységeiben.


– Büszkék vagyunk magukra, csillogó gyémántok a mi világunkban – hangsúlyozta az ösztöndíjat, kinevezést átvevő hallgatóinknak. Demonstrátori kinevezést 15 hallgató vehetett át, őket Dr. Juhász Tibor köszöntötte.

 

 

– Jó látni ennyi kiválóságot együtt, egy teremben – kezdte beszédét, majd arra kérte őket: ezt követően is bizonyítsák, hogy az ösztöndíjak és a kinevezések jó helyre kerültek. Mint mondta, ezek a hallgatók a következő félévben a kollégáik lesznek, s reméli, hogy ez a közös munka hosszútávú lesz, hiszen erre már számos példa is van. Demonstrátorainknak kitartást, sikert és egészséget kívánt.

 

 

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíjra a nappali tagozaton alapképzésben, mesterképzésben vagy osztatlan képzésben tanulók pályázhattak, ha az utolsó két lezárt aktív félévben legalább 55 kreditet megszereztek és a tanulmányi eredményük elérte a 4,5-es súlyozott tanulmányi átlagot. A szakmai területeteken nyújtott kiváló munka és a közéleti tevékenység is fontos szempont az elbírálás során.

 

 

A június végén benyújtott pályázatokat az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat véleményezte és készítette el a hallgatói rangsort, végül az intézmény Szenátusa döntött az ösztöndíj adományozásának kezdeményezéséről. Az oktatásért felelős miniszter 22 hallgatónk számára ítélte meg a nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat a 2020/2021-es tanévre. Ők 10 hónapon át havi 40 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek.

 

 

Egyetemünk demonstrátori címmel és az ezzel járó ösztöndíjjal támogatja azokat a fiatalokat, akiknek tudományos munkássága kiemelkedő és fontos a jövőre nézve. A cím pályázat útján nyerhető el, meghatározott időre. Az oktatási asszisztens demonstrátor a szakfelelős és a kurzusfelelős engedélyével, a tanegységért felelős oktató útmutatása szerint közreműködik a kontakt oktatási feladatok ellátásában, részt vesz az oktatással kapcsolatos szervezőmunkában, úgymint az intézet által szervezett tudománynépszerűsítő, tehetséggondozó, beiskolázást segítő rendezvények előkészítésében és lebonyolításában.

 

Az ünnepséget megtekinthetik a Líceum Televízió felvételén:

 

 

 

Fotók: Balogh Tibor

 0
komment

Reflektor

Egyetemi napok a Libriben
Az egyetem oktatóit, dolgozóit és hallgatóit is kedvezményekkel várják az egri könyvesboltban!
Válaszd az Eszterházy Károly Egyetemet!
Már lehet jelentkezni a 2021 februárjában induló keresztféléves képzéseinkre!
Rajzpályázatot hirdet az Eger Termál Kft.
A Bitskey Aladár Uszoda fennállásának 20. évfordulója alkalmából az Eger Termál Kft....