Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. szeptember 27. Adalbert
Hírek

Felvételi eredményeink

Paletta Online | 2020. július 24. 10:16:08 | Utolsó frissítés: 2 hónapja
Az Eszterházy Károly Egyetemre 1822 hallgató nyert felvételt.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Oktatási Hivatal és a felsőoktatási intézmények közreműködésével 2020. július 23-án meghatározta a 2020 szeptemberében induló képzések felvételi ponthatárait.

 

Az Eszterházy Károly Egyetemre a közel 4600 jelentkezőből 1822 hallgató nyert felvételt. A felvettek 88 százaléka állami ösztöndíjas képzésben kezdheti meg tanulmányait. 1325-en Egerben, Jászberényben 105-en, Sárospatakon 59-en iratkozhatnak be szeptemberben. A Gyöngyösi Károly Róbert Campus 343 új elsőévesre számíthat. Bár ők is az Eszterházy Károly Egyetemre jelentkeztek és nyertek felvételt, de egy tavaszi törvény módosítás alapján a Szent István Egyetemen létesíthetnek hallgatói jogviszonyt.

 

Az Eszterházy Károly Egyetemre nappali tagozatra nyertek felvételt többen: összesen 945-en tanulhatnak ebben a munkarendben, míg levelező tagozaton 877-en. A felvett hallgatók létszáma a karok között egyenletesen oszlik meg. A legtöbben anglisztika, programtervező informatikus alapszakra, óvodapedagógus, edző szakokra, illetve a képalkotás alapszak mozgóképkultúra és médiaismeret szakirányára nyertek felvételt.

 

Idén először hirdette meg intézményünk gyöngyösi képzési helyszínnel az egyetem által létesített gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzést. A képzés iránt rendkívül nagy volt az érdeklődés, így várhatóan az egri képzési helyen is elindulhat a szak levelező tagozatos formában.

 


 

Azok, akik nem nyertek felvételt az általános felvételi eljárásban vagy nem is jelentkeztek, pótfelvételi eljárásban jelentkezhetnek az egyetem által meghirdetett képzésekre a felvi.hu oldalon történt regisztrációt követően. Pótfelvételi információinkkal hamarosan jelentkezünk oldalunkon!

 


 

Felvett hallgatóink számára fontos információk olvashatók felvettek.uni-eszterhazy.hu oldalunkon!

 


 

Közösségi oldalaink:

 

Facebook: UniEszterházy - EKE
Instagram: 
unieszterhazy
TikTok: 
unieszterhazy0
komment

Reflektor

Önkénteseket vár a KórházSuli
A KórházSuli azért jött létre, hogy kortárs segítők – középiskolások és egyetemisták...
Diplomás lettél? Küldj róla fotót!
Bár idén ünnepélyes diplomaátadóra a járványhelyzet miatt nem volt lehetőség, ha már...
EKE Cheerleaders: csatlakozz a csapathoz!
Szeretsz táncolni? Értesz az akrobatikához? Az EKE Cheerleaders két korcsoportban is várja a...