Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. május 27. Hella
Egyetemi élet

Téged is vár az USA! Kincsőnek már sikerült, vágj bele te is!

Tamás Anett | 2021. december 11. 08:44:21 | Utolsó frissítés: 1 éve
Idén először Magyarországon is megvalósul az Ambassadors Fund for Summer Work and Travel (AFSWT) ösztöndíj program, mely segítségével 145, hátrányos helyzetű magyar egyetemista utazhat az USA-ba. Éld át te is az amerikai kulturális csereprogramok nyújtotta élményt teljes támogatással!

 

Gondos Kincső II. évfolyamos grafikusművésznek már sikerült elnyernie az ösztöndíjat, amivel a nyarat az Amerikai Egyesült Államokban töltheti, teljesen ingyen.

 

– Hol hallottál a programról?

– Két hete a szaktársam, Szilágyi Soma mesélt az ösztöndíjlehetőségről. Alaposan átgondoltam és úgy döntöttem regisztrálok és majd meglátjuk mi lesz.

 

– Akkor mondhatni hirtelen felindulásból történt a jelentkezés?

– Igazából mindig is vágytam arra, hogy eljussak a tengeren túlra, mert diploma után szeretnék az USA-ba költözni és doll designerként dolgozni a Mattel játékgyár Barbie szekciójában. Most ez egy remek lehetőség, hogy kipróbáljam magam és betekintést nyerjek milyen is kint az élet.

 

 

– Milyen érzés, hogy hamarosan ez be is teljesül és valóban ki tudsz repülni?

– Amikor felhívtak a hírrel, az örömtől könnyek szöktek a szemembe és 2 órán keresztül ilyen állapotban voltam. Még mindig nem hiszem el, sosem gondoltam volna, hogy 22 évesen már lehetőséget kapok az élettől egy amerikai kiutazásra.

 

– Mit vársz a tábortól és munkától?

– Legjobban azt, hogy végre ki tudok törni a komfortzónámból, nem félek majd a jövőben új dolgokat kipróbálni. 6 éve minden nyáron ugyan abban a boltban dolgozok, rám fér a változás. Végre más területeken is kipróbálhatom magam és az angol nyelvet is bátrabban fogom használni.

 

 

– Mik a tervek utána, mit szeretnél megnézni az USA-ban?

– Amit nagyon szerettem volna látni, azaz életnagyságú Barbie álomház Floridában, de az sajnos bezárt. Tíz hétig tart a tábori munka és 12 hetes intervallumot adtam meg a kint tartózkodásra. Abban a kis időben szívesen bejárnám New Yorkot, megkeresném azt a szalont, ahol a Mondj igent a ruhára! műsort forgatják. Szeretnék Miami-ba is leutazni, a tengerparton sétálva kagylókat gyűjteni és pihenni, érezni a szabadságot. Ha sikerülne, akkor a nyugati partra a Mattel játékgyárba is elmennék vagy találkoznék a példaképeimmel is, akikre felnézek. Úgyhogy tervek azok vannak bőven.

 

– Mit tanácsolnál hallgatótársaidnak, akik még bizonytalanok, hogy belevágjanak-e?

– Szerintem nincs ezen mit agyalni. Ha valami újra vágyik az ember, akkor vágjon bele. Csak nyerhetünk vele: élményt, tapasztalatot, új barátokat és egy teljesen más kultúrát és országot ismerhetünk meg. Mindig csak a TV-ben látni azt, hogy milyen Amerika, de most lehetőségünk van rá, hogy testközelből meg is tapasztaljuk. Tényleg egy hatalmas lehetőség főleg, hogy én soha nem tehetném meg azt, hogy saját pénzből utazzak ki. Igen, azzal is tisztában kell lenni, hogy dolgozni kell, de ez nem csak munka, hanem kaland és élni kell a lehetőséggel, amíg fiatalok vagyunk.

 

A helyek gyorsan fogynak, ne maradj le életed legnagyobb kalandjáról te se!

Az ösztöndíjra érvényes szociális ösztöndíj pályázattal rendelkezők jelentkezhetnek, az ehhez szükséges igazolást az eszob@uni-eszterhazy.hu címen igényelheted. 0
komment

Reflektor

Superior tanszállodánk igazgatója a borlovagrend új marsallja
Az Egri Bikavér Borlovagrend napokban tartott tisztújítása nyomán Dr. Vas István, a Hotel...
Fehér autók, zöld egyetem (Vol. 2)
Hova tovább? Még több VW? Más modellek?
Réka a tettek mezején (pincéjében)
Takács Réka "beköltözött" a bordeaux-i pincébe, egyetemi gyakorlatáról mesél nekünk blogjában.