Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2021. június 15. Jolán
Egyetemi élet

BálON: eskü, díjeső, buli

Tamás Anett | 2021. április 28. 09:18:30 | Utolsó frissítés: 1 hónapja
Korábban már beszámoltunk róla, hogy az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat idén sem hagyja bál nélkül a hallgatókat. Az április 27-i BálON keretein belül egyidőben valósult meg a gólya-, felezős-, és végzős bál. Az eseményre több, mint 300 hallgató regisztrált, akik postán kapták meg az emlék kitűzőt és képeslapot.

Április 27-én 19:30-kor vette kezdetét az online live műsor az EHÖK facebook oldalán. Az este műsorvezetője Sütő Gergő volt. A hagyományokhoz híven Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektor köszöntőjével nyitotta meg az eseményt. Murai László, a HÖOK elnöke videós köszöntőt küldött az eszterházysoknak, majd Zaja Barbara, EHÖK elnök szintén bíztató szavakat fogalmazott meg hallgatótársainak.

 

A másfél órás műsor három blokkból állt. Először a gólyabál emblematikus pillanatait láthattuk a báliruhás nyitókeringővel kezdve. A parketten azonban most csak két páros lépett fel, Vitovszki Soma és Majoros Anna, valamint Klusovszki Kíra és Kőszegi Zoltán. Majd Sütő Gergő Klusovszki Kírával beszélgetett arról, a gólyák szemével milyen volt távoktatásban megélni az első egyetemi tanévet. Természetesen a gólyaeskü és gólyaavató sem maradhatott el. Ezt követte a félév gólyája és gólyahölgye választás, ami a bálkirály és királynő versenyt váltotta fel. Like-vadászattal dőlt el az eredmény, idén Bozóki Viktória és Forgó Levente fejére került a korona. 

 

A második blokkban a felezősöké volt a főszerep. Ők is letették a virtuális esküjüket. A 2020 és 2021-es felezős hallgatók közül, összesen 16-an vehették át díjaikat a legek versenyén. Minden kar a tanulmányaikban legeredményes hallgatót jutalmazta, ezen kívül a legsikeresebb sportoló és a hallgató a hallgatóért díjakat is kiosztották két kategóriában is. A 2020-as évre díjat vehetett át Inges Zénó (TTK), Boros Nikolett (GTK), Kis Dalma Róza (IK), Kocsis Elizabet (PK), Simon Flóra Veronika (BMK), Lukács Bence (AVK). Hallgató a hallgatóért díjban részesült Puporka Dániel és Kaplonyi Benjámin, míg a Wonderland kiemelkedő sportolója címet Csató Zita nyerte.

 

 

Az 2021-es felezősök között díjat vehetett át Novák Blanka (TTK), Rácz Dzsennifer Anna (GTK), Al-Taji Petra (IK), Szűcs Viktória (PK), Gócza Dominik (BMK). Hallgató a hallgatóért elismerést kapott Laczkó Dávid és Tamás Anett, míg a port területén végzett munkájáért Pónya Sárát díjazták.

 

 

A végzősök nevében Kis Dalma Róza mesélt arról, milyen a COVID időszak számukra. Természetesen itt sem maradt el az eskütétel és a kitűzők átadása.

Minden blokk előtt a hallgatók által beküldött képekből és videókból összevágott kisfilmet nézhettek meg az érdeklődők. Az este itt még nem ért véget, mert Teams After party várta a bulizni vágyókat. A Martin Glare, a Szeresd a Trashem Bébi és a Loving Arms gondoskodott a hangulatról a virtuális térben.

 

Reméljük a következő szemeszterben hasonló az élményeket, de már személyesen élhetik át a hallgatók.0
komment

Reflektor

Egy nap a kertben
Az egyetemi botanikus kert egy varázslatos hely. Június 11-én ismét nyílt napra várták az...
Tudományszeretetre nevelnek a táborokban
Hét színes, tematikus tábort szervez nyáron a gyermekeknek, fiataloknak az Eszterházy Károly...
Janne Teller: Semmi (Lekötelezők 2.)
Folytatjuk Lekötelezők sorozatunkat, ezúttal a Semmivel, Janne Teller regényével. Tartsatok velünk!