Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2021. szeptember 26. Jusztina
Egyetemi élet

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat is lezárta az idei tanévet

Tamás Anett | 2021. június 24. 22:31:13 | Utolsó frissítés: 3 hónapja
A Líceum Dísztermében tartotta évzáró küldöttgyűlését az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat. Összesen 11 napirendi pont került terítékre, többek között szó volt a fenntartóváltásról, a gólyatáborról és még díjak átadására is sor került.

 

– Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat mögött is egy nehéz és megpróbáltatásokkal teli időszak áll. Mindenek előtt szeretném kifejezni örömömet, hogy ennyi idő után megint együtt lehetünk– kezdte meg Zaja Barbara, az EHÖK elnöke az évadzáró küldöttgyűlést.

Zaja Barbara: Öröm újra együtt lenni Fotó: Balogh Tibor

 

Az első napirendi pont rögtön a díjak átadása voltt: Először osztották ki a félév oktatója és félév demonstrátora kitüntetéseket. Az őszi félév során kezdeményezte a hallgatói önkormányzat az új elismerést, melyről minden campuson a hallgatók szavazatai alapján döntöttek. – Ezzel szerettük volna a távoktatás okozta nehézségeket kicsit megszépíteni, és megköszönni oktatóink áldozatos munkáját, akik erőn felül segítették a hallgatók tanulmányi előremenetét – mondta Barbara. Az egri campusról a tavaszi és őszi félévben a hallgatók egyhangúlag Tóth László, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar oktatója számára szavazták meg a félév oktatója címet. A jászberényi campuson Kovács-Bogya Tünde kapta meg az elismerést. A sárospataki campuson az őszi félév során Dr. Stóka Györgyre, a tavaszi félévben pedig Téglás Zsoltra voksoltak a hallgatók. A félév demonstrátorát is jutalmazták: az őszi félévben Boros Nikolett, a tavasziban Káli Milán személyében.

 

Tóth László átveszi a félév oktatójának járó díjat Fotó: Balogh Tibor

                  

Minden tanév végén hagyományosan kiosztják az EHÖK nívódíjakat is két kategóriában. A dolgozó a hallgatóért címet az az egyetemi dolgozó kapja, aki a Hallgatói Önkormányzattal szorosan együttműködve a legtöbbet segített a hallgatókkal kapcsolatos ügyekben az év során. A három campuson összesen 4 díjat ítéltek oda.  Egerben Oszlánczi Krisztina, a Tittel Pál Könyvtár főigazgatója és a Járványügyi Bizottság vezetője és Kerek-Bócsi Ivett, a KoMeTi irodavezetője és a Kollégium Igazgatója kapta. A jászberényi campusról Bóta Éva, a tanulmányi osztály munkatársa és a sárospataki campusról Mokri Máté a tanulmányi osztály ügyintézője részesültek a kitüntetésben. A hallgató a hallgatóért díjban, pedig azok a volt HÖK elnökök részesülnek, akik maradandót alkottak nemcsak a HÖK, hanem az egyetem életében is. Az egri campusról, a 2014-es elnök Zvara Patrik kapta, a jászberényi campusról a 2018-as elnök Motolai Anna Dóra és a sárospataki campusról Bartók Szilárd, aki 2017-től látta el elnöki feladatkörét.

 

Együtt a díjazottak Fotó: Balogh Tibor

 

A díjak átadása után, a bejelentéseké lett a főszerep. Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektor foglalta össze a jelenlévő önkormányzati képviselőknek a fenntartóváltás jelenlegi helyzetét. Az augusztus 1-től Eszterházy Károly Katolikus Egyetem lesz az intézmény neve. Elhangzott: rendkívüli megújulás, innovatív projektek és szellemi felfrissülés, ami az eszterházys hallgatókra vár ezután. Rektorasszony kiemelte, hogy a hallgatók tanulmányait és egyetemi hétköznapjait semmilyen változás nem érinti, sőt reméli, hogy még a jelenlévők is sokáig élvezni tudják majd a sok-sok felújítást és pozitív hozamot, amit a fenntartóváltás eredményez. Az újonnan bejövő hallgatók pedig alapműveltségüket segítő kötelezően választható vallási tárgyak közül is válaszhatnak majd, mint a Bibilia ismeret vagy a keresztény egyház története. Ezen kívül a következő tanévtől a KoMeTi lelki támogatói és segítői fóruma, vallási töltetű lelki vezetéssel is szolgál. A következő években több ingatlan is egyetemi fenntartásba kerül, például a jelenleg részben önkormányzati kézben lévő B épület. Kiderült: sok felújítás és korszerűsítés elé nézünk.

 

Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona is szólt a küldöttgyűlésen Fotó: Balogh Tibor

 

A fenntartóváltásról szóló részletes tájékoztató után, az EHÖK elnökségi tagjai, a campus elnökök, a kollégiumi bizottság és a felügyelő bizottság is megtartotta féléves beszámolóját. Az EHÖK tanulmányi ügyekért felelős elnökhelyettesi pozíciójáról Motolai Anna Dóra tanulmányai befejezése miatt lemondott, helyére Kobolák Dórát nevezték ki. Az ECHÖK elnöki pozíciójáról pedig Martinkovics Martin hasonló ok miatt köszön(t) le, az őszi campus választásokig Kerekes Petra jár el ügyvivő elnöki szerepkörében.

 

Motolai Anna Dóra tanulmányai végeztével lemondott elnökhelyettesi tisztségéről Fotó: Balogh Tibor

 

– A gólyatáborra gőzerővel készülünk, és idén újra megrendezzük a rókatábort is, amire már a jegyértékesítés is megkezdődött. Tavaly sajnos a vírushelyzet miatt nem tudtuk megtartani a gólyatábort, így ezzel szeretnénk kedveskedni az elsőéves hallgatóink számára, de természetesen szeretettel látunk bármilyen évfolyamos hallgatót, de sok-sok végzettet is várunk– mesélt a megkezdett szervezési folyamatokról Barbara. (A táborok színhelye idén is Tiszafüred lesz, sztárfellépők, programok, te se maradj le a legnagyobb nyárzáró eszterházys buliról! A rókatáborról már itt is olvashatsz.)

 

EHÖK küldöttgyűlés (után) Fotó: Balogh Tibor

 

A közel kétórás küldöttgyűlés végeztével rövid évrétékelés és visszatekintés után lezárult ez a tanév is a Hallgatói Önkormányzat számára.0
komment

Reflektor

Megtartotta évnyitó küldöttgyűlését a Hallgatói Önkormányzat
Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Hallgatói Önkormányzata szeptember 20-án délután öt...
Óvodások is szüreteltek az egyetemi szőlőbirtokon
Ötven óvodás kisgyermek vett részt az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem szőlőbirtokán...
A mustgázmérgezés veszélyeire hívták fel a figyelmet
A mustgázmérgezés veszélyeire hívták fel a figyelmet azon a tűzoltók számára szervezett...