Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2021. június 15. Jolán
Egyetemi élet

Tudományszeretetre nevelnek a táborokban

Hét színes, tematikus tábort szervez nyáron a gyermekeknek, fiataloknak az Eszterházy Károly Egyetem. Ezek között a napközi programot biztosító és a szálláslehetőséget is kínáló tábor egyaránt megtalálható. A cél az, hogy a résztvevőknek hasznos, jó időtöltést biztosítsanak és közben népszerűsítsék a tudományokat.

Dolgozni vagy nem dolgozni, ez itt a kérdés

Egy egyetemista gyakran szembesül a felnőtté válás anyagi vonzatával, így sokan már a szorgalmi időszak alatt is vállalnak munkát. Az elmúlt esztendő azonban sok mindenen változtatott...

Zárótanítás a kanapémról – egy tanárszakos gondolatai az online oktatásról

Minden kisgyermek életében eljön az a pillanat, hogy egy szakmát látva megmozdul benne valami. Megtetszik az egyenruhája a tűzoltónak, a rendőrnek vagy az űrhajósnak, kedvesnek találjuk a kasszás nénit a boltban, vagy a doktornénit, aki matricát ad, ha nem sírunk oltáskor.

BálON: eskü, díjeső, buli

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat idén sem hagyja bál nélkül a hallgatókat. Az április 27-i BálON keretein belül egyidőben valósult meg a gólya-, felezős-, és végzős bál. Az eseményre több, mint 300 hallgató regisztrált, akik postán kapták meg az emlék kitűzőt és képeslapot.

Online bálra hív a Hallgatói Önkormányzat

A járványügyi helyzethez alkalmazkodva idén online rendezi meg a gólya-, felezős-, és végzős bált az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat.

Az a baj, hogy azt hittük, van időnk

Ülök a szobámban és nagyot kortyolok a kávémból, miközben megnyitom az óra kéklő linkjét az e-mail fiókomból. Egy majdnem végzős tanárszakos gondolatai.

Köszönetét fejezte ki a Roma Szakkollégium

Az Egri Roma Szakkollégium képviseletében Dr. Hadnagy József szakkollégiumi vezető, Gáspár Sándor és Rácz Dzsenifer Anna elnökségi tagok ajándékcsomagot adtak át az Eszterházy Károly Egyetem rektorának.

Fehér autók, zöld egyetem

Már az utakon is találkozhattunk azzal az öt hófehér Volkswagen e-Golffal, amelyet a közelmúltban szerzett be az egyetem.

Reflektor

Egy nap a kertben
Az egyetemi botanikus kert egy varázslatos hely. Június 11-én ismét nyílt napra várták az...
Tudományszeretetre nevelnek a táborokban
Hét színes, tematikus tábort szervez nyáron a gyermekeknek, fiataloknak az Eszterházy Károly...
Janne Teller: Semmi (Lekötelezők 2.)
Folytatjuk Lekötelezők sorozatunkat, ezúttal a Semmivel, Janne Teller regényével. Tartsatok velünk!