Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. szeptember 15. Enikő
BelTér

Trónok harca véradás

Berán-Juhász Henrietta | 2019. május 13. 13:11:27 | Utolsó frissítés: 4 hónapja
Az Agria Park mellett parkolt le a közkedvelt Trónok harca jelképeivel díszített kamion, melyben ezúttal vérüket adhatták a jó cél érdekében – nemcsak a sorozat kedvelői.

 

Az ünneplőruha nem épp a megszokott viselet egy véradás alkalmával, de Annamária ezúttal emeltszintű történelem érettségijéről érkezett a rendhagyó, Trónok harca véradásra. Az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola végzős diákja úgy gondolta: egy – reménye szerint – jól sikerült érettségit így koronáz meg. Elárulta: már közel tíz alkalommal adott vért, mert, mint fogalmazott: vért adni jó dolog. Őt ugyan nem a sorozat motiválta abban, hogy segítsen, Erdélyi Albertné, megyei véradásszervező szerint egy-egy ilyen tematikus véradás még nagyobb motivációt jelenthet az emberek számára.

 

 

– Egyik korábbi, The Walkind Dead tematikájú véradásunk nagyon sikeres volt. Az HBO világméretű kampánya folytatódik: ezúttal a Trónok harca sorozat kedvelőit célozták meg a kéréssel, hogy adják vérüket a „trónért", vagyis igazából embertársaikért – nyilatkozta Erdélyi Albertné. A megyei véradásszervezőtől azt is megtudhattuk: következő nagyobb kampányuk a TV Egerrel közös véradásuk lesz június 20-án. Akik az ilyen alkalmaktól függetlenül is szeretnének segíteni, bármikor megtehetik azt a veradas.hu vagy a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének Facebook-oldalánfeltüntetett időpontokon és helyszíneken.

 

 

A Trónok harca véradásról a sorozat jelképeivel díszített karkötővel, hűtőmágnessel, kitűzővel távozhattak a hősök, akik vérüket adták.

 

 

Fotó: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Eszterházy SC vs. OXXO Energy Orosházi NKC
Az NBI/B - Keleti csoport 1. fordulója szeptember 14-én lesz (szombaton) az Eszterházy...
Vállalkozz tudatosan kamarai segítséggel!
Ha érdekel a vállalkozások világa és szeretnél belelátni a helyi cégek működésébe...
Megjelent a Gólyaszám!
Egy lapba gyűjtöttünk neked, kedves elsőéves hallgatónk rengeteg fontos és hasznos...