Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. június 20. Rafael
BelTér

Tiszta szívvel Egerben

2019. március 20. 13:28:07 | Utolsó frissítés: 3 hónapja
Az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet Mozgóképművészeti és Kommunikációs Tanszéke filmvetítéssel egybekötött közönségtalálkozóra várja az érdeklődőket.

 

A találkozón a Tiszta szívvel című magyar akció-vígjátékot láthatják a nézők. A filmvetítés utáni beszégetés vendége Till Attila, a film rendezője és forgatókönyvírója, valamint a Zolikát alakító Fenyvesi Zoltán.

 

Időpont: április 9. 18.00 óra

 

Helyszín: Uránia Mozi (Eger, Széchenyi u. 14.)

 

Jegyár: 500 forint. Egyetemi hallgatóknak ingyenes.

 

 

 

A film kapcsán másnap, 2019. április 10-én, szerdán 16 órától szakmai workshopot szerveznek az egyetem oktatói. Till Attila Tiszta szívvel című filmje egy gengszterfilm mozgássérült főszereplőkkel, emellett azonban sajátos fogyatékos emberképe van, alapvető etikai-filozófiai kérdéseket vet fel, és a háttérben egy művészetterápiás folyamat is zajlik. A workshop e fókuszok mentén dolgozza fel a filmet interaktív beszélgetésekben:

 

• Fogyatékosságtudományi és reprezentációs nézőpont: a fogyatékosság megjelenítése a filmen, a mögötte lévő fogyatékosságkép.


• Esztétikai, filozófiai, etikai horizont: Mi számít a társadalom és mi az egyén szempontjából erkölcsösnek? Vajon a József Attila-vers parafrázisának tekinthető-e a film?


• Művészetterápiás szempontból a filmben bemutatott művészetterápiás folyamat kérdései: művészeti és önreprezentációs technikák a filmben, a művészeti projekt keretei és jellemzői, az apa-imágó és a fiktív apa pszichológiai szerepe.


Filmes műhelyünket elsősorban olyan érdeklődőknek ajánljuk, akik érdeklődnek a pszichológia, a fogyatékosság, a művészetterápia kérdései és általában az alapvető létkérdések iránt.

A workshopot vezetik:


Kiss Virág PhD művészeti facilitátor, művészetterapeuta, vizuális és környezetkultúra tanár,
dr. Széplaky Gerda PhD esztéta, filozófus

Időpont: 2019. április 10. hétfő, 16 óra

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, 214-es terem

Jegy: a program ingyenes.Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Oklevélátadó díszünnepély
Az oklevélátadó díszünnepségeket az Eszterházy Károly Egyetem az alábbi időpontokban...
Tavasszal is a Random nyerte a RöpLigát
Az elmúlt évek legizgalmasabb fináléjában, nagy csata után győzte le az EHÖK-öt az őszi bajnok.
Arany és bronz a kézilabda MEFOB-ról
A győri hatos döntőben az Eszterházy Károly Egyetem két csapattal vett részt, amely során a...