Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. november 19. Erzsébet
BelTér

Nemzetközi Vacsora

Géczi Katalin | 2018. október 19. 13:43:25 | Utolsó frissítés: 1 hónapja
Ízletes ételkülönlegességekkel, igényes előadásokkal és kellemes hangulattal fogadta az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóit szerdán este a Global Cooking Night.

 

Az ESN Eszterházy által már 10 éve minden ősszel megrendezett esemény középpontjában ezúttal is az ERASMUS programmal itt tanuló külföldi hallgatók által bemutatott tradicionális nemzeti ételek álltak, amin ezúttal egy még elegánsabb helyszínen a Líceum dísztermében vehettünk részt.

 

 

Miután az ESN elnöke, Vermeki Viktória és Dr. Csáfor Hajnalka, a Gazdaság-és Társadalomtudományi Kar dékánja köszöntötte a vendégeket, el is kezdődtek a fellépések, melynek keretében a hallgatók megmutathatták művészi oldalukat egy-egy szép produkcióval. A magyarok énekekkel, népdalokkal és társastánccal szórakoztatták a közönséget, valamint a külföldiek közül egyik Mongóliából érkezett hallgatónk megható dalt énekelt anyanyelvén, az indonéziai hallgatók pedig látványos táncot adtak elő legyezőkkel.

 

 

A kóstolás folyamatosan elérhető volt kint a folyosón elrendezett asztalok körül, amihez mindenki kis ’útlevelet’ kapott a jelen lévő 20 ország nevével, amik közül talán a legegzotikusabbak Egyiptom, Indonézia, Sri Lanka, Zimbabwe és Dél-Afrika voltak. Az ételeket bemutatták a színpadon is, amiket aztán öttagú zsűri kóstolt és díjazott a legízletesebbnek járó oklevéllel, amit Ukrajna és Pakisztán kapott, de Ukrajna lett a közönségszavazás győztese is.

 

 

A maga nemében mindegyik étel finom volt és különleges. Olaszország színes zöldséges tésztákkal, az Amerikai Egyesült Államok a híres csokis kekszükkel és mogyoróvajas lekváros szendvicsükkel, Románia padlizsánkrémes kenyérrel, Kazahsztán pedig lóhúsból készült hurkával kínálta a hallgatókat. A lóhús hallatán nagyon sokan kapták fel a fejüket, köztük én is, és kóstolták meg azonnal, hiszen nem kínálkozik mindig ilyenre alkalom.

 

 

Mindenkin látszott, hogy jól érzi magát, de főként a külföldi diákokon, mert megoszthatták a kultúrájuk egy szeletét és új dolgokra taníthatták a jelenlévőket, ami szerintem egy nagyon jó és tanulságos programmá teszi a Global Cooking Night-ot.

 

Írta: Géczi Katalin

Fotók: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Háromszoros olimpiai bajnokot igazoltunk!
Más kérdés, hogy Szécsi Zoltán kapuba állításával sem sikerült megnyernie rangadóját az...
Vácon sem ment
Gyakorlatilag tíz perc után már eldőlt a két pont sorsa női kézilabda együttesünk...
Legyőzve az ősi rivális
Férfi kosárlabdacsapatunk száz pontot dobva, remek hangulatú meccsen győzte le salgótarjáni...