Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. április 23. Béla
BelTér

Nemzetközi estek

2017. november 23. 16:47:29 | Utolsó frissítés: 1 éve
A Nemzetközi Kapcsolatok Központja 2017. november 9-e és 13-a között az Egri Campuson ismét megrendezte az immár hagyományos Nemzetközi Estek rendezvénysorozatot, amelynek célja, hogy az intézményünkben tanuló külföldi hallgatók számára lehetőséget teremtsen országuk, kultúrájuk bemutatására.

 

A három rendezvényen november 9-én, 10-én és 13-án összesen 13 ország mutatkozott be, köztük három olyan, ahonnan először érkeztek hozzánk hallgatók: Afganisztán, Dél-Afrikai Köztársaság és Grúzia.

 Az országok általános jellemzésén és a turisztikai látnivalókon kívül a prezentációk kitértek a mindennapi élet több területére (pl. hagyományok, ünnepek, gasztronómia, sport, zene, híres emberek). A diákok számos esetben interaktív, látványos, videó filmeket és színpadi elemeket is tartalmazó előadás formájában mutatták be országukat.

 Az indonéz hallgatók jóvoltából megismerkedhettünk például Jáva szigetének legismertebb művészeti ágával, a wayanggal. Igazi misztikus élmény volt ezt az indonéz szigetvilágban ma is népszerű tradicionális árny-bábjátékot látni és közben indonéz nyelven hallgatni az ősi legendákat. A török hallgatók lakodalmas tánccal színesítették előadásukat, a spanyolok pedig egy utazási iroda dolgozóit és ügyfeleit alakítva meséltek és mutattak sok-sok érdekességet országukról,- még az aktuálpolitika kényes kérdéseit sem hallgatták el. Különleges volt a német hallgatók bemutatkozása is: ők a történelem kerekét pár évtizeddel visszaforgatva, egy kelet- és egy nyugatnémet turista beszélgetésével indítottak, akik a Balatonnál találkoztak.

 

 

Az országokat bemutató előadások egyébként szerepelnek a Hungarian Culture and Intercultural Awareness kurzus hallgatóinak tantárgyi kötelezettségei között, így minden félévben ezek a diákok a nemzetközi estek főszereplői. Hasznos feladat ez számukra, hiszen fejleszti prezentációs készségüket, kreativitásukat és angol nyelvtudásukat is. Az eseményre ellátogatók számára pedig jó lehetőség ez az angol nyelvi hallásértés gyakorlására, emellett a különböző kultúrák jobb megismerése fejleszti interkulturális érzékenységüket. Az Idegen Nyelvi és Kommunikációs Intézet oktatói rendszeresen elhozzák hallgatóikat ezekre a programokra, ami más oktatók számára is példaértékű lehet, hiszen az angol nyelvű előadásokon való részvétel a magyar diákoknak motivációt jelenthet a nyelvtanulásra, és erősítheti bennük azt a szándékot, hogy ösztöndíjra pályázzanak, külföldi partnerintézményeinkben töltsenek egy-egy félévet.

 

Fotó: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Karriernap, neked!
Karriernapot szervez az Eszterházy Károly Egyetem. A rendezvényre április 24-én 10-13 óra...
IV. Slow Film Fesztivál
Idén az Eszterházy Károly Egyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem közösen szervezi meg a...
Végzős fotózás
A végzős hallgatóknak május 8-9-én lesz lehetőségük részt venni a végzős fotózáson. A...