Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. január 16. Gusztáv
BelTér

Nemzetközi estek

2017. november 23. 16:47:29 | Utolsó frissítés: 2 éve
A Nemzetközi Kapcsolatok Központja 2017. november 9-e és 13-a között az Egri Campuson ismét megrendezte az immár hagyományos Nemzetközi Estek rendezvénysorozatot, amelynek célja, hogy az intézményünkben tanuló külföldi hallgatók számára lehetőséget teremtsen országuk, kultúrájuk bemutatására.

 

A három rendezvényen november 9-én, 10-én és 13-án összesen 13 ország mutatkozott be, köztük három olyan, ahonnan először érkeztek hozzánk hallgatók: Afganisztán, Dél-Afrikai Köztársaság és Grúzia.

 Az országok általános jellemzésén és a turisztikai látnivalókon kívül a prezentációk kitértek a mindennapi élet több területére (pl. hagyományok, ünnepek, gasztronómia, sport, zene, híres emberek). A diákok számos esetben interaktív, látványos, videó filmeket és színpadi elemeket is tartalmazó előadás formájában mutatták be országukat.

 Az indonéz hallgatók jóvoltából megismerkedhettünk például Jáva szigetének legismertebb művészeti ágával, a wayanggal. Igazi misztikus élmény volt ezt az indonéz szigetvilágban ma is népszerű tradicionális árny-bábjátékot látni és közben indonéz nyelven hallgatni az ősi legendákat. A török hallgatók lakodalmas tánccal színesítették előadásukat, a spanyolok pedig egy utazási iroda dolgozóit és ügyfeleit alakítva meséltek és mutattak sok-sok érdekességet országukról,- még az aktuálpolitika kényes kérdéseit sem hallgatták el. Különleges volt a német hallgatók bemutatkozása is: ők a történelem kerekét pár évtizeddel visszaforgatva, egy kelet- és egy nyugatnémet turista beszélgetésével indítottak, akik a Balatonnál találkoztak.

 

 

Az országokat bemutató előadások egyébként szerepelnek a Hungarian Culture and Intercultural Awareness kurzus hallgatóinak tantárgyi kötelezettségei között, így minden félévben ezek a diákok a nemzetközi estek főszereplői. Hasznos feladat ez számukra, hiszen fejleszti prezentációs készségüket, kreativitásukat és angol nyelvtudásukat is. Az eseményre ellátogatók számára pedig jó lehetőség ez az angol nyelvi hallásértés gyakorlására, emellett a különböző kultúrák jobb megismerése fejleszti interkulturális érzékenységüket. Az Idegen Nyelvi és Kommunikációs Intézet oktatói rendszeresen elhozzák hallgatóikat ezekre a programokra, ami más oktatók számára is példaértékű lehet, hiszen az angol nyelvű előadásokon való részvétel a magyar diákoknak motivációt jelenthet a nyelvtanulásra, és erősítheti bennük azt a szándékot, hogy ösztöndíjra pályázzanak, külföldi partnerintézményeinkben töltsenek egy-egy félévet.

 

Fotó: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

EKE az Educatio kiállításon
Az Eszterházy Károly Egyetem idén is részt vett az Educatio Nemzetközi Oktatási...
Ismerd meg a Jászberényi Campust!
Miért érdemes az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának képzéseit választanod?...
Nyílt napok az Eszterházy Károly Egyetemen
Az Eszterházy Károly Egyetem januárban is kinyitja kapuit a képzései iránt érdeklődő...