Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. szeptember 15. Enikő
BelTér

Ismerd meg a Jászberényi Campust!

2019. január 03. 15:12:45 | Utolsó frissítés: 8 hónapja
Miért érdemes az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának képzéseit választanod? Olvasd el ismertetőnket és megtudhatod, mit kínálnak számodra!

 

A Jászberényi Campus főépülete a városközponthoz közel található a kollégium szomszédságában, könnyen megközelíthető mind a vasútállomás, mind a buszpályaudvar felől. Az épületet sportpályák, jégpálya és csodálatos arborétum övezi.

 

 

A Jászberényi Campuson tanító, óvodapedagógus, csecsemő-és kisgyermeknevelő, közösségszervezés alapszakokra, programtervező informatikus felsőoktatási szakképzésre (nappali-és levelező tagozaton), gyógypedagógia  képzésre (levelező tagozaton), valamint szociálpedagógia mesterképzésre (levelező tagozaton) várjuk a jelentkezőket.

 

 

A campus kulturális tevékenysége szorosan kapcsolódik a város színes, értékmegőrző programjaihoz műveltségi és várostörténeti vetélkedők szervezésével, hangversenyek és egyéb kulturális programok kínálatával. A campus impozáns látványt nyújtó épülete neoklasszicista stílusban épült 1930-ban.

 

 

Közvetlen szomszédságában található a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium, ahol a tanító szakos hallgatók gyakorlata zajlik. Az óvodapedagógus hallgatók a színvonalas modern építésű Központi Óvodában, míg a csecsemő-és kisgyermeknevelő szakos hallgatók az Önkormányzati Bölcsődében töltik gyakorlatukat, mely hamarosan új épületbe költözik.

 

A Zirzen Janka kollégium a főépület mellett, kedvezményes áron, igényes környezetben, 2-3 fős szobákban várja a hallgatókat. Edzőterem, tornaterem, jól felszerelt konyha található az épületben.

 

 

A campuson élénk a hallgatói élet. A Hallgatói Önkormányzat minden évben megrendezi a Gólyabált, ahol színvonalas műsort adnak elő a hallgatók. Havi rendszerességgel kínálnak programokat a hallgatóknak, ilyen például a sportnap, a közös mozilátogatás, a félévzáró és a farsangi összejövetelek, a karitatív tevékenységek.

 

 

A hallgatók egy-egy tanévben több helyre is tesznek tanulmányi kirándulásokat: Waldorf és Rogers iskolába, tanodába, nevelőintézetbe, a Jászberényi Állatkertbe, a Visontai Hőerőműbe, a Mátrába.

 

A campuson jól felszerelt könyvtár található, a pedagógiai művek hatalmas tárháza, számos szakirodalom és egyéb olvasmány, folyóirat. Folyamatosak a Nyitott Könyvtár rendezvénysorozat előadásai, a campus minden évben bekapcsolódik a Kutatók Éjszakája programsorozatba is. A hallgatók a földszinti büfében kellemesen beszélgethetnek egy kávé és süti mellett, ebédszünetben pedig várja őket az étterem gazdag kínálata.

 

Látogass el a Jászberényi Campus nyílt napjára január 23-án! Nyílt napjainkról bővebben itt olvashatsz!

 

Korábbi cikkeinkben már megismerhetted a Gyöngyösi Károly Róbert Campust és az Egri Campust, hamarosan pedig a Sárospataki Campust is bemutatjuk!

 

Csatlakozz a campus és az egyetem hivatalos közösségi oldalaihoz!Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Eszterházy SC vs. OXXO Energy Orosházi NKC
Az NBI/B - Keleti csoport 1. fordulója szeptember 14-én lesz (szombaton) az Eszterházy...
Vállalkozz tudatosan kamarai segítséggel!
Ha érdekel a vállalkozások világa és szeretnél belelátni a helyi cégek működésébe...
Megjelent a Gólyaszám!
Egy lapba gyűjtöttünk neked, kedves elsőéves hallgatónk rengeteg fontos és hasznos...