Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. március 27. Hajnalka
BelTér

Ismerd meg a Jászberényi Campust!

2019. január 03. 15:12:45 | Utolsó frissítés: 2 hónapja
Miért érdemes az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának képzéseit választanod? Olvasd el ismertetőnket és megtudhatod, mit kínálnak számodra!

 

A Jászberényi Campus főépülete a városközponthoz közel található a kollégium szomszédságában, könnyen megközelíthető mind a vasútállomás, mind a buszpályaudvar felől. Az épületet sportpályák, jégpálya és csodálatos arborétum övezi.

 

 

A Jászberényi Campuson tanító, óvodapedagógus, csecsemő-és kisgyermeknevelő, közösségszervezés alapszakokra, programtervező informatikus felsőoktatási szakképzésre (nappali-és levelező tagozaton), gyógypedagógia  képzésre (levelező tagozaton), valamint szociálpedagógia mesterképzésre (levelező tagozaton) várjuk a jelentkezőket.

 

 

A campus kulturális tevékenysége szorosan kapcsolódik a város színes, értékmegőrző programjaihoz műveltségi és várostörténeti vetélkedők szervezésével, hangversenyek és egyéb kulturális programok kínálatával. A campus impozáns látványt nyújtó épülete neoklasszicista stílusban épült 1930-ban.

 

 

Közvetlen szomszédságában található a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium, ahol a tanító szakos hallgatók gyakorlata zajlik. Az óvodapedagógus hallgatók a színvonalas modern építésű Központi Óvodában, míg a csecsemő-és kisgyermeknevelő szakos hallgatók az Önkormányzati Bölcsődében töltik gyakorlatukat, mely hamarosan új épületbe költözik.

 

A Zirzen Janka kollégium a főépület mellett, kedvezményes áron, igényes környezetben, 2-3 fős szobákban várja a hallgatókat. Edzőterem, tornaterem, jól felszerelt konyha található az épületben.

 

 

A campuson élénk a hallgatói élet. A Hallgatói Önkormányzat minden évben megrendezi a Gólyabált, ahol színvonalas műsort adnak elő a hallgatók. Havi rendszerességgel kínálnak programokat a hallgatóknak, ilyen például a sportnap, a közös mozilátogatás, a félévzáró és a farsangi összejövetelek, a karitatív tevékenységek.

 

 

A hallgatók egy-egy tanévben több helyre is tesznek tanulmányi kirándulásokat: Waldorf és Rogers iskolába, tanodába, nevelőintézetbe, a Jászberényi Állatkertbe, a Visontai Hőerőműbe, a Mátrába.

 

A campuson jól felszerelt könyvtár található, a pedagógiai művek hatalmas tárháza, számos szakirodalom és egyéb olvasmány, folyóirat. Folyamatosak a Nyitott Könyvtár rendezvénysorozat előadásai, a campus minden évben bekapcsolódik a Kutatók Éjszakája programsorozatba is. A hallgatók a földszinti büfében kellemesen beszélgethetnek egy kávé és süti mellett, ebédszünetben pedig várja őket az étterem gazdag kínálata.

 

Látogass el a Jászberényi Campus nyílt napjára január 23-án! Nyílt napjainkról bővebben itt olvashatsz!

 

Korábbi cikkeinkben már megismerhetted a Gyöngyösi Károly Róbert Campust és az Egri Campust, hamarosan pedig a Sárospataki Campust is bemutatjuk!

 

Csatlakozz a campus és az egyetem hivatalos közösségi oldalaihoz!Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Egyetemi egészségnap
Az Eszterházy Károly Egyetem március 27-én Egészségnapot szervez számos előadással és programmal.
Tiszta szívvel Egerben
Az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet Mozgóképművészeti és...
Bemutatkozik az Alföld folyóirat
Az idén 70 éves debreceni Alföld folyóirat szerkesztősége lesz az Eszterházy Károly Egyetem...