Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 11. Árpád
BelTér

Ahány fű, annyi szokás

Rudolf Penelopé | 2016. április 07. 15:43:27 | Utolsó frissítés: 2 éve
Amikor valaki belenéz a kredencbe és látja a rengeteg gyümölcsöt, zöldséget, magvakat és hasonló növényeket, akkor általában az jut eszébe, hogy milyen jó főzeléket vagy levest lehetne belőlük készíteni.

 

Sok embernek meg sem fordul a fejében, hogy az egyszerű hétköznapi növényeknek, melyek akarva akaratlanul a kertünkben nőnek, milyen hatásai vannak amellett, hogy megtöltik hasunkat vagy bosszúságot okozva terjednek szét az udvarunkon.

 

 

A Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum és a Kaptárkő Egyesület szervezésében megrendezett Egri Zöld Kör programsorozat április 6-i témája a hétköznapi gyógynövények volt. A Banya-Tanya Alapítvány tagjától, Máthé Orsolyától hallottuk részletesen, hogy hogyan és mikor érdemes gyűjteni a gyógyfüveket, hogyan érdemes tárolni, illetve felhasználni őket, továbbá az egyszerű házi feldolgozás lehetőségeiről is szó volt. Legyen szó szárításról, aszalásról, olajos vagy alkoholos kivonatokról, krémekről, az előadás mindenre aprólékosan kitért.

 

 

Az előadás közben a közönségnek lehetősége nyílt megkóstolni 3 különböző féle gyógyfüves teát. Minden érdeklődő kapva kapott az alkalmon és percek alatt el is fogytak. A szép tavaszi napon, kellemes melegben is nagyon jól estek a forró italok. 

 

 

Az előadás alatt megismertünk 6 különböző színű kukoricát és burgonyát. Megtudtuk, hogy számos gaz, amit rendszeresen kiirtunk, elfogyasztva vagy felhasználva nagyon pozitív élettani hatásokkal bír. Megtanultuk, hogy az egészségünk csak és kizárólag rajtunk múlik, illetve, hogy a hozzáállás, a megelőzés és a tudatosság a legfontosabb. Az üzenet sok emberhez eljutott, ugyanis nagyon nagy volt az érdeklődés az esemény iránt. A Líceum könyvtára teljesen megtelt, mindenki érdeklődő figyelemmel hallgatta végig Máthé Orsolya részletes elemzését. 

 

Fotó: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...
Hódmezőn már nem ment
Pontosabban öt perc okozta az EKE-Eger-KOK vesztét, férfi vízilabdásainkét pedig még ennél...
A tudás univerzuma II.
Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási...