Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 17. Gertrúd
BelTér

Ahány fű, annyi szokás

Rudolf Penelopé | 2016. április 07. 15:43:27 | Utolsó frissítés: 2 éve
Amikor valaki belenéz a kredencbe és látja a rengeteg gyümölcsöt, zöldséget, magvakat és hasonló növényeket, akkor általában az jut eszébe, hogy milyen jó főzeléket vagy levest lehetne belőlük készíteni.

 

Sok embernek meg sem fordul a fejében, hogy az egyszerű hétköznapi növényeknek, melyek akarva akaratlanul a kertünkben nőnek, milyen hatásai vannak amellett, hogy megtöltik hasunkat vagy bosszúságot okozva terjednek szét az udvarunkon.

 

 

A Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum és a Kaptárkő Egyesület szervezésében megrendezett Egri Zöld Kör programsorozat április 6-i témája a hétköznapi gyógynövények volt. A Banya-Tanya Alapítvány tagjától, Máthé Orsolyától hallottuk részletesen, hogy hogyan és mikor érdemes gyűjteni a gyógyfüveket, hogyan érdemes tárolni, illetve felhasználni őket, továbbá az egyszerű házi feldolgozás lehetőségeiről is szó volt. Legyen szó szárításról, aszalásról, olajos vagy alkoholos kivonatokról, krémekről, az előadás mindenre aprólékosan kitért.

 

 

Az előadás közben a közönségnek lehetősége nyílt megkóstolni 3 különböző féle gyógyfüves teát. Minden érdeklődő kapva kapott az alkalmon és percek alatt el is fogytak. A szép tavaszi napon, kellemes melegben is nagyon jól estek a forró italok. 

 

 

Az előadás alatt megismertünk 6 különböző színű kukoricát és burgonyát. Megtudtuk, hogy számos gaz, amit rendszeresen kiirtunk, elfogyasztva vagy felhasználva nagyon pozitív élettani hatásokkal bír. Megtanultuk, hogy az egészségünk csak és kizárólag rajtunk múlik, illetve, hogy a hozzáállás, a megelőzés és a tudatosság a legfontosabb. Az üzenet sok emberhez eljutott, ugyanis nagyon nagy volt az érdeklődés az esemény iránt. A Líceum könyvtára teljesen megtelt, mindenki érdeklődő figyelemmel hallgatta végig Máthé Orsolya részletes elemzését. 

 

Fotó: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Hosszú hétvége a Varázstoronyban
Március 15-16-17-én izgalmas programokra invitálnak a Varázstoronyba.
Mr & Miss Eszterházy 2018
Várják az ambiciózus fiatalok jelentkezését!
Sportösztöndíj pályázat
Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Sportösztöndíj pályázatot hirdet.