Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. augusztus 18. Ilona
BelTér

EKE az Educatio kiállításon

Nagy Réka Emese | 2019. január 14. 14:37:57 | Utolsó frissítés: 7 hónapja
Az Eszterházy Károly Egyetem idén is részt vett az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon Budapesten. Az érdeklődők az egyetem standjánál oktatóinktól és hallgatóinktól részletes tájékoztatást kaphattak az intézmény képzéseiről.

 

 

Hány pontra van szükség ahhoz, hogy valaki bekerülhessen az általa választott szakra? Mi a különbség az alapképzés és a felsőoktatási szakképzés között? Tudja majd hasznosítani a végzett hallgató a munkaerőpiacon a képzésen megszerzett tudást? Számos, a fentiekhez hasonló kérdés foglalkoztatja a továbbtanulás előtt álló fiatalokat, akiknek február 15-éig kell felsőoktatási intézményt választaniuk.

 

 

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás célja, hogy megkönnyítse a döntés meghozatalát. A rendezvény 19 éve köti össze az egyetemeket és a főiskolákat az érdeklődőkkel, akik így egy helyen kaphatnak választ minden kérdésükre. Idén közel 200 kiállító, 50 hazai és külföldi felsőoktatási intézmény mutatkozott be, köztük az Eszterházy Károly Egyetem egri, gyöngyösi, jászberényi és sárospataki campusa is.

 

 

Az Eszterházy Károly Egyetem standjánál az érdeklődő fiatalok, szülők és pedagógusok egyaránt feltehették az őket foglalkoztató kérdéseket, oktatóink és hallgatóink pedig személyre szabott tanácsokkal látták el őket. Az Educatio első napján részt vett dr. Liptai Kálmán rektor is, aki csatlakozott a csapathoz és válaszolt az érdeklődők kérdéseire. A Líceum Rádió kérdésére a rektor viccesen megjegyezte: a hallgatók rögtön ki is osztottak számára egy feladatot, mégpedig, hogy tájékoztassa az érdeklődőket az egyetem matematika képzéséről.

 


- Mi itt egy nagy Eszterházy család vagyunk. A standunk, amit a Vizuális Művészeti Intézet oktatói és hallgatói terveztek, rendkívül látványos. A hallgatók lelkesen, nagy mosollyal dolgoznak. Bárkinek segítünk eligazodni, aki idejön hozzánk – hangsúlyozta a rektor.

 

 

A kiállításon idén kiemelt figyelmet kapott az MTMI (Matematikai, Természettudományi, Műszaki és Informatikai) szakok népszerűsítése. Ezek olyan képzési területek, amelyek napjainkban jelentős szakemberhiánnyal küzdenek. A kiállításon részt vett dr. Juhász Tibor rektorhelyettes is, aki a Líceum Rádió kérdésére kifejtette: a piacnak nagy igénye van arra, hogy az említett tudományterületeken fiatalokat képezzen az egyetem. A természettudományi tárgyakat népszerűsítette az Educatio kiállításon a Varázstorony is.

 

 

A rendezvényen 3 nap alatt több mint 50 ezer látogató fordult meg, akiket tudományos és szórakoztató programok, valamint tájékoztató előadások is vártak. Dr. Révész László, az Eszterházy Károly Egyetem Sporttudományi Intézetének igazgató helyettese és a Komplex Alapprogram szakmai vezetője Élménysuli, vagyis az élmény alapú tanulást mutatta be. Sütő Gergő, EHÖK kommunikációs referense pedig Eszterházy: a lehetőségek intézménye címen tartott előadást.

 

 

Akik nem tudtak ellátogatni az Educatio 2019 programjaira, feltehetik továbbtanulással kapcsolatos kérdéseiket, és hasznos információkkal gazdagodhatnak az Eszterházy Károly Egyetem egri, gyöngyösi, jászberényi és sárospataki campusainak nyílt napjain. Emellett segítségül hívhatják a tervezzvelunk.uni-eszterhazy.hu weboldalt is, ahol önismereti kérdőívek kitöltésével találhatják meg a leginkább hozzájuk illő szakot és munkakört.

 

 

Fotó: Kakuk Dániel, Balogh TiborTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Eszterházy Rókatábor
Idén első alkalommal szervezi meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Rókatábort...
Eszterházy Gólyatábor 2019
Gratulálunk sikeres felvételidhez, szeretettel várunk egyetemünk Gólyatáborába!
Gratulálunk!
Gratulálunk sikeres felvételi eredményedhez, üdvözlünk az Eszterházy Károly Egyetemen!