Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. szeptember 19. Vilhelmina
BelTér

Egy újabb lépés a felnőtté válás útján

2018. május 07. 15:28:32 | Utolsó frissítés: 4 hónapja
A ballagás örömperceit, az érettségi bizsergető izgalma váltotta fel a végzős középiskolások életében.

 

A magyar-nyelv és irodalom érettségi feladatsorok kitöltésével kezdődtek a 2018-as érettségi vizsgák az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájában is. A végzősöket a felügyelő tanárok bátorító mosolya várta, a magukkal hozott szerencsét hozó kabalák és a szőlőcukor pedig garanciát jelentettek a vizsga végégig tartó a lelki és szellemi egyensúly fenntartására.

 

 

A vizsgázókat a nap elején Lérádiné Kőházi Timea igazgató asszony arra biztatta, hogy koncentráltan dolgozzanak és igyekezzenek maximálisan kihasználni a rendelkezésükre álló időkeretet.

 

 

A gyakorlóiskolában 143-an érettségiznek, közülük 62-en tesznek előrehozott vizsgát. Emelt szinten 46 diák igyekszik többletpontok megszerzésére, legtöbben angol nyelvből választották ezt a vizsgatípust. Az írásbeli május 23-án zárul, majd egy kis szusszanást követően június 18-29 között szóban számolnak be megszerzett tudásukról végzőseink!

 

Sok sikert kívánunk!

 

Forrás: https://www.facebook.com/gyakorloiskolaeger/

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Véradás az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján
Ismét véradás az Eszterházy Károly Egyetemen!
Móvár siker az újoncok csatáján
Hatgólos vereséget szenvedett az Eszterházy SC női kézilabdacsapata hazai rangadóján.
Rendszeres szociális ösztöndíj pályázat
A szociális alapon nyújtandó támogatások (pl. rendszeres szociális ösztöndíj,...