Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. január 16. Gusztáv
BelTér

Design/AIR az ARKT-ban

2017. november 27. 15:43:05 | Utolsó frissítés: 2 éve
November 21-én nyílt meg a Design/AIR, az EKE VMI Média és Design Tanszék tiszafüredi művésztelepének kiállítása az ARKT Művészeti Ellátóban.

 

Már a próbán kiváló hangulatot teremtett az Endless Project zenei formáció, melynek egyik tagja, Czuczor Dániel harmadéves webdesigner hallgató is részt vett a workshopon.

 

 

A koncert előtti bevezetőben Szigeti G Csongor, a művésztelep vezető tanára a kiállítás címére utalva elmondta: nagyon fontosnak tartja a Média és Design Tanszékre járó hallgatók számára ezt az eseményt, hisz a vizuális stúdiumok tárgy mellett kevés olyan helyzet van a BA képzés három éve alatt, amikor ilyen módon el tudnak távolodni a műteremtől, számítógépes tervezéstől, és természeti környezetben, szabadban alkothatnak olyan anyagokból, eszközökkel és olyan helyszíneken, melyek új kíhívást jelentenek és a megszokottól eltérően mozgatják meg az alkotói kreativitást.

 

 

Az air (levegő) szó mindenki számára jól ismert, ugyanakkor az A.I.R. rövidítés a nemzetközi szakmai nyelvben az „artist in residence" rövidítése, és azt a korszerű mozgalmat jelöli, amikor a művészek az erre a célra kialakított külső helyszínekre utaznak azért, hogy új inspirációkat gyűjtsenek, és különleges közegben kutassanak, alkossanak. Az augusztus végén szervezett tíznapos művésztelep célja az volt, hogy a hallgatók minél szélesebb spektrumban kísérletezzenek, és helyspecifikus műveket hozzanak létre, amelyek a közvetlen környezetükből indulnak ki és arra reagálnak. Sok munkát a méretei miatt nem lehetett élőben kiállítani a galériában, viszont print formájában minden alkotás megtekinthető. A művekhez tartozik egy-egy QR-kód is, melyek mobil eszközzel való leolvasásával a néző 3d panorámában, a tiszafüredi, eredeti helyszínen installálva is megnézheti az alkotásokat. A teljes virtuális túrát ezen a linken lehet elérni:

https://goo.gl/maps/GfERHqJhhor

 

Az izgalmas kiállítás megtekinthető december 6-ig az ARKT Művészeti Ellátóban. (H-3300 Eger, Gárdonyi kert 5.) 

 

          

 

Kiállítók:

Balla Georgina / Bandis Barbara / Bedő Tekla / Bodnár Áron / Czuczor Dániel / Dalmadi Sándor / Fucsku Dávid / Gulyás Attila / Kasza Veronika Blanka / Katona Ádám / Katona Barbara / Kozma Gábor / Lukács Balázs / Majorosi Zsófi / Mészáros Dóra / Nagy Roland / Nagy Zsófi / Szabó Bettika / Szánthó Boglárka / Szórád Ilona / Varga Szabolcs / Virág Fruzsina

 

Konzulensek:

Szigeti G. Csongor, Juhász Vica, Zeman Zoltán     

 

Grafika: Szánthó Boglárka 

Virtuális túra: Katona Ádám

 

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events/144139339475711/

 

További info:

www.facebook.com/mediadesigneger

www.instagram.com/media_design_eger

www.behance.net/visualeger

www.vmi.uni-eger.hu

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

EKE az Educatio kiállításon
Az Eszterházy Károly Egyetem idén is részt vett az Educatio Nemzetközi Oktatási...
Ismerd meg a Jászberényi Campust!
Miért érdemes az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának képzéseit választanod?...
Nyílt napok az Eszterházy Károly Egyetemen
Az Eszterházy Károly Egyetem januárban is kinyitja kapuit a képzései iránt érdeklődő...