Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. június 20. Rafael
BelTér

Csillámos és monokróm smink: íme az idei trendek

Berán-Juhász Henrietta | 2019. március 21. 15:14:28 | Utolsó frissítés: 3 hónapja
Az Eszterházy Károly Egyetem Nem mindennapi nők a hétköznapokban rendezvényén a Kleopátra Szépségszalon is bemutatkozott, kozmetikus-sminkes munkatársuk, Török Viola portálunknak is adott néhány hasznos arcápolási, sminkelési tippet.

 

– Hogyan kezdjünk neki egy szép, természetes hatású nappali smink készítésének? Mit javasolsz egyetemünk hallgatóinak mindennapi sminknek?

 

– Az első és legfontosabb tanácsom, hogy mindenképpen figyeljenek oda a bőrük ápolására, mivel a hétköznapi smink készítésekor nem használhatunk sok alapozót, csupán egy félfedő alapozót vagy egy BB-krémet. Én a monokróm sminktrendet jó szívvel ajánlom nekik. A monokróm smink lényege, hogy ugyanazt az árnyalatot használjuk a szemhéjra, pirosításra és vannak már olyan termékek, amiket szájra is lehet alkalmazni. Ha ezt a bőrtípushoz megfelelő színben és az arcformához illően választják, akkor ez nagyon kellemes hatást kelt a mindennapokban.

 

Török Viola a Kleopátra Szépségszalon kozmetikus-sminkese Fotó: Kakuk Dániel

 

– Említetted a megfelelő ápolást: ez így a tél végén talán még fontosabb, hiszen arcbőrünket különösen megviselhette a hideg. Mi a teendőnk ilyenkor?

 

– Évszakváltáskor érdemes ellátogatni kozmetikusunkhoz, mert az a legfontosabb, hogy az arcbőrünk legyen tiszta. Az arctisztítás során alkalmazott pakolások és az arcmasszírozás is segítenek abban, hogy bőrünk kisimuljon, tisztuljon. Otthon is érdemes hetente egy arcpakolással megjutalmazni bőrünket. A rendszeres peelingezés mellett fontos és hasznos a bőrtípushoz megfelelő arcápoló használata.

 

– Hogyan tudjuk kiválasztani a megfelelő arcápolókat?

 

– Ebben is kérhetjük kozmetikusunk segítségét. Sok pénzt spórolhatunk meg azzal, ha ő segít megállapítani, hogy bőrünk mely típusba tartozik: kombinált, zsíros vagy épp száraz. Manapság már a kozmetikusnál is beszerezhetjük azokat az arcápolókat, amiket ott használnak, ajánlanak nekünk. Szerintem ez utóbbi a legokosabb döntés: amit zárókrémnek felteszünk a vendégnek, azt megvásárolhatja és két arckezelés között használhatja.

 

A rendezvényen Viola sminktippeket adott az érdeklődőknek Fotó: Kakuk Dániel

 

– Beszélgettünk már arcápolásról, nappali sminkről, végül kérlek, mesélj nekünk az idei alkalmi, partismink trendekről is.

 

A füstös sminkek töretlen sikernek örvendenek. Manapság csillámokkal, holografikus porokkal díszítik ezeket a sminkeket, amivel még extrémebb hatás érhető el. Hódít a csillámos szemhéjtus, egyre népszerűbb az alsó szemhéj sminkelése is: itt arra érdemes figyelni, hogy a szemünk árnyalatánál eggyel sötétebb szín kerüljön a szemünk alá.

 

A Kleopátra Szépségszalon kilenc szalonjában és egy fitness termében várja a szépülni vágyókat több mint háromszáz szolgáltatással. Folyamatos akcióik mellett – melyek megtalálhatóak közösségi oldalaikon – az online felületen bejelentkezők számára öt százalék kedvezményt biztosítanak. Szeretettel várják vendégeiket sminktanácsadásra is!

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Oklevélátadó díszünnepély
Az oklevélátadó díszünnepségeket az Eszterházy Károly Egyetem az alábbi időpontokban...
Tavasszal is a Random nyerte a RöpLigát
Az elmúlt évek legizgalmasabb fináléjában, nagy csata után győzte le az EHÖK-öt az őszi bajnok.
Arany és bronz a kézilabda MEFOB-ról
A győri hatos döntőben az Eszterházy Károly Egyetem két csapattal vett részt, amely során a...