Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. szeptember 19. Vilhelmina
BelTér

Alkotó-fejlesztő meseterápia képzés indul

2018. június 21. 11:04:28 | Utolsó frissítés: 3 hónapja
Szeptembertől alkotó-fejlesztő meseterápia szakirányú továbbképzés indul az Eszterházy Károly Egyetemen Boldizsár Idikó vezetésével.

 

A képzés indításáról a jó hírt Boldizsár Ildikó, egyetemünk oktatója, meseterapeuta is megosztotta Faebook-oldalán:

 

„Talán nem véletlen, hogy épp a metamorfózis nevet viselő kolostorban kaptam az örömhírt: megérkezett a hivatalos engedély a levelezős alkotó-fejlesztő meseterápia szakirány indítására, amely ősztől két féléves képzés lesz az egri Eszterházy Károly Egyetemen. A megszerezhető szakképzettség hivatalos, oklevélen is szereplő megnevezése: alkotó-fejlesztő mese-szakpedagógus.

 

Nagyszerű csapatmunka eredménye ez: öt tanszék - a kurzus leendő - oktatói dolgoztak rajta. A meseterápiás alapismereteken túl a tananyagban szerepel művészeti és vizuális nevelés, pszichodráma alapismeretek, játékpedagógia és pszichológia, gyermekirodalom, animáció és természetművészet. A szakirány célja olyan szakemberek képzése, akik az alkotó-fejlesztő meseterápiás gyakorlati tudásuk mellé pszichológiai, irodalmi és vizuális ismereteket is szereznek, és megismerkednek a mesék alkalmazási lehetőségeivel a pedagógusmunka különböző területein, elméleti és gyakorlati jártasságot szereznek a meseterápia pedagógiai alkalmazásában.

 

Fontos tudnivaló, hogy ezen a szakon nem képzünk meseterapeutákat! Ez továbbra is a Semmelweis Egyetem és a Független Pedagógiai Intézet által akkreditált képzéseken sajátítható el! A jelentkezéshez főiskolai szintű végzettségre van szükség. Nagyon sok szeretettel várjuk a jelentkezőket! Kollégáim nevében ígérem: mesés képzés lesz!”

 

 

A szakirány részletes leírását itt olvashatja. A jelentkezési határidő a szakirányú továbbképzésre augusztus 31-e. A jelentkezéssel kapcsolatos minden további információt, a jelentkezési lapot megtalálja az alábbi linken.

 

Cikk fotó: Berán Dániel (Heves Megyei Hírlap)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Véradás az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján
Ismét véradás az Eszterházy Károly Egyetemen!
Móvár siker az újoncok csatáján
Hatgólos vereséget szenvedett az Eszterházy SC női kézilabdacsapata hazai rangadóján.
Rendszeres szociális ösztöndíj pályázat
A szociális alapon nyújtandó támogatások (pl. rendszeres szociális ösztöndíj,...