Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. január 16. Gusztáv
BelTér

Adventi készülődés, ünnepvárás

2017. december 11. 23:35:22 | Utolsó frissítés: 2 éve
Sorozatunkban oktatókat, hallgatókat kérdezünk meg arról, hogyan készülnek a karácsonyra, hogyan zajlik náluk az ünnep.

 

Elsőként hallgatókat kérdeztünk:

Pelbárt Roland:

Karácsonyra gyakran készülök saját készítésű ajándékokkal, főként a húgomat lepem meg vele. Az ünnep nagyon fontos a családunkban. A közös programok közé tartozik, hogy minden évben kimegyünk a közeli város korcsolyapályájára. Szenteste otthon ünneplünk a szüleimmel és a húgommal, karácsony első napján pedig átmegyünk a nagyszülőkhöz.  Az unokatestvéreim is jönnek, így ekkor veszi kezdetét a nagy családi ünneplés.

 

 

Jáger Zsolt:

A karácsonyi készülődésre nem fektetek olyan sok időt. Idén korábbra időzítettem a vásárlást. Már megvettem a halat például a szentesti halvacsorához. Az elkészítéséből is ki fogom venni a részem. Az ajándékok is megvannak már: társasjátékkal lepem meg a szüleim.

 

 

 Szöveg, fotó: Nagy Zsolt

 

 

 

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

EKE az Educatio kiállításon
Az Eszterházy Károly Egyetem idén is részt vett az Educatio Nemzetközi Oktatási...
Ismerd meg a Jászberényi Campust!
Miért érdemes az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának képzéseit választanod?...
Nyílt napok az Eszterházy Károly Egyetemen
Az Eszterházy Károly Egyetem januárban is kinyitja kapuit a képzései iránt érdeklődő...