Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. január 16. Gusztáv
BelTér

Adománygyűjtés az Egyetemen

2017. december 05. 13:43:44 | Utolsó frissítés: 2 éve
Közeledik a karácsony, a szeretet ünnepe. Az Eszterházy Károly Egyetem Pszichológia Intézetének oktatói és a végzős kisgyermeknevelő szakos hallgatók adománygyűjtést szerveznek a tarnabodi Mazsola Biztos Kezdet Gyerekház javára. Az adománygyűjtés részleteiről az egyik hallgatói szervezőt, Kis Alexandrát kérdeztük.

 

Hogyan született meg a gyűjtés ötlete?

Kis Alexandra: Dr. Dávid Mária, a csecsemő- és kisgyermeknevelő szak szakfelelőse indította el az adománygyűjtést hat évvel ezelőtt, az akkori harmadéves kisgyermeknevelő szakos hallgatókkal. Mára hagyománnyá vált, hogy minden évben a Pszichológia Intézet oktatói és a végzős kisgyermeknevelő szakos hallgatók az ünnepek közeledtével adománygyűjtést szerveznek a tarnabodi Mazsola Biztos Kezdet Gyerekház javára.

 

Mit gyűjtötök, milyen adományokat vártok?

Kis Alexandra: Főként gyermekruhákat, játékokat, illetve tartós élelmiszereket, szaloncukrot, de kávét és teát is várunk, amelyet a Mazsola Biztos Kezdet Gyerekházban szervezett programok alkalmával elkészítenek a szülőknek és gyermekeiknek.

 

Hol lehet leadni az adományokat és meddig?

Kis Alexandra: Az adományokat minden nap leadhatják az Érsekkerti épület (Klapka út 12.) portáján, illetve az Érsekkerti épület 14-es termében minden hétfőn 13:30-14:30 között, és keddenként 12:30-13:15 között december 13-ig.

 

Mit gondolsz miért fontosak az ilyen kezdeményezések?

Kis Alexandra: A mi szakmánkban különösen fontosnak tartom, hogy aktívan tenni tudjunk a gyermekekért és családjaikért, és az adománygyűjtés alkalmat teremt erre. Az ünnepek közeledtével ezzel járulhatunk hozzá a legjobban ahhoz, hogy az ünnep a hátrányos helyzetű családok számára is teljesebb, boldogabb lehessen.

 

Ti mivel ösztönzitek az embereket az adományozásra?

Kis Alexandra: Azt gondolom, főként az adománygyűjtés fontosságának, jelentőségének hangsúlyozásával, és példamutatással lehet az embereket ösztönözni. Emellett igyekszünk minél több helyen hirdetni a kezdeményezést: az egyetem épületeiben plakátokkal, szórólappal, illetve a Líceum TV műsorában és a helyi TV-ben is. Úgy gondolom, példamutatással is ösztönözzük az embereket, vagyis azzal, hogy mi magunk is adományozunk és próbáljuk felhívni a figyelmet a gyűjtés fontosságára.

 

Eddig milyen adományok érkeztek?

Kis Alexandra: Gyermekruhák, és különböző játékok: babák, plüssök, kisautók. Továbbra is várjuk és szeretettel fogadjuk az adományokat.

 

A tavalyi gyűjtés hogyan sikerült?

Kis Alexandra: Sikeres volt, az összefogásnak köszönhetően rengeteg adomány gyűlt össze. Az oktatók és a hallgatók is aktívan adományoznak, mi magunk is hoztunk már játékokat, gyermekruhákat.

 

Aki szeretne csatlakozni az adománygyűjtéshez, ne habozzon, az adományokat – legyen az gyermekruha, játék, vagy tartós élelmiszer – december 13-ig minden nap leadhatja az egyetem Érsekkerti épületének portáján, illetve az épület 14-es termében minden hétfőn 13:30-14:30 között, és keddenként 12:30-13:15 között.

 

 Szerző: Mózes KrisztinaTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

EKE az Educatio kiállításon
Az Eszterházy Károly Egyetem idén is részt vett az Educatio Nemzetközi Oktatási...
Ismerd meg a Jászberényi Campust!
Miért érdemes az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának képzéseit választanod?...
Nyílt napok az Eszterházy Károly Egyetemen
Az Eszterházy Károly Egyetem januárban is kinyitja kapuit a képzései iránt érdeklődő...