Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. szeptember 15. Enikő
BelTér

A stresszt kezelni kell

Vasas Fanni | 2019. február 12. 15:52:54 | Utolsó frissítés: 7 hónapja
Egyetemistának lenni nagyon jó, de egyben nehéz is. Hétről hétre készülni az órákra, határidőket betartva minőségi beadandókat készíteni, gyakorlati órákat teljesíteni.

 

Mindez nagyon sok feszültséggel jár, amit mindenképpen kezelni kell valahogyan, semmiképp sem szabad hagyni, hogy eluralkodjon rajtunk a stressz, mivel az kihatással van a tanulás minőségére, és az egészségre is nagyon káros hatást gyakorol.

 

 

A meditáció egy több évszázada bevált módszer a stressz kezelésére, és nagyon jó arra is, hogy közelebb kerülhess önmagadhoz. Emeleltt kevés időt vesz igénybe, tehát bárki be tudja illeszteni a mindennapjaiba. Nem kell túlgondolni, mindössze 15 percet, vagy annál is kevesebb időt vesz igénybe. Most megosztok veletek két nagyon egyszerű lazító technikát, melyet bárhol, bármikor tudtok alkalmazni:

  1. Ülj le egy (lehetőleg) csendes helyre. Hunyd be a szemedet. Vegyél egy mély levegőt.  Majd lassan fújd ki. Ismételd meg ezt háromszor. Kezdj el gondolatban 10-től 1-ig számolni és képzeld el, ahogy egy lépcsőn mész lefelé minden egyes csökkenő számmal mélyebbre. Amikor elérted az egyest, mondd ki magadban akár többször is, hogy „Nyugodt vagyok.” Nyisd ki a szemedet, és folytasd tovább a napot.
  2. Kezdd ugyanúgy, mint az előző gyakorlatot, három mély levegővel. Majd a fejtetőtől indulva lazítsd el homlokodat, arcodat, nyakadat, és így tovább, testrészenként egészen a lábad ujjáig. Ha ezzel végeztél, pihenj így pár percet, majd folytasd a napot.

  

 

Ezeket a technikáikat tudod alkalmazni, ha nagyon ideges vagy, de reggelente, vagy esténkét egy nyugodtabb alvás érdekében is kipróbálhatod őket. Ha érdekel a meditáció, a Youtube-on is rengeteg anyagot találsz ezzel kapcsolatban.Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Eszterházy SC vs. OXXO Energy Orosházi NKC
Az NBI/B - Keleti csoport 1. fordulója szeptember 14-én lesz (szombaton) az Eszterházy...
Vállalkozz tudatosan kamarai segítséggel!
Ha érdekel a vállalkozások világa és szeretnél belelátni a helyi cégek működésébe...
Megjelent a Gólyaszám!
Egy lapba gyűjtöttünk neked, kedves elsőéves hallgatónk rengeteg fontos és hasznos...