Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. március 27. Hajnalka
ArTér

Senki sincs egyedül a Hallgatói Galériában

Buzsik Alexandra | 2013. november 13. 09:00:01 | Utolsó frissítés: 5 éve
Egyedül címmel nyílt újabb tárlat kedden a Hallgatói Galériában, amelyet F. Balogh Erzsébet festőművész nyitott meg. Ezúttal Mányoki Ádám és Vincze Dániel képeit láthatjuk a leányka utcai kiállítóteremben.

 

 
Fotó: Merényi Zita  

 

F. Balogh Erzsébet, a Vizuális Művészeti Tanszék munkatársa szerint e két alkotó sokban különbözik egymástól. Mányoki Ádám is hasonlóképp vallott erről, azonban a tárlat címének története – és vele együtt a képeké – mégiscsak hasonlóságot tükröz. „Sok a különbség köztünk, de, amikor Dani megmutatta a munkáit, öt perc múlva az „egyedül” cím jutott eszembe, mint közös pont” – mesélte Ádám, miközben a tárlat címéről kérdeztük.
A fiatal művész hozzátette azt is, hogy a kiállítás elsősorban nem azt sugallja, hogy ők lennének magányosak, vagy egyedül érzik magukat munkájuk során, hanem alkotásaik szereplői tükrözik ezt a fajta érzésvilágot.  „A képek szereplői vannak egyedül, ezt ábrázolják. Azt a hangulatot sugallják, hogy az embernek magának kell megbirkóznia az akadályokkal – fogalmazott. Vincze Dániel szerint – aki festményei többségén a kezekre fektette a hangsúlyt – alkotásaik a magányt fejezik ki.

 

Ellentétük a képek technikáján is fellelhető, míg utóbbi alkotó akrillal dolgozva, színesebb darabokat állított ki, addig Mányoki Ádám litográfiával készült fekete-fehér munkái díszítik a Hallgatói Galéria falát.

 

 
Nincsenek egyedül - Mányoki Ádám (jobbra) és Vincze Dávid. Fotó: Merényi Zita  


A két képi ábrázolás szakos hallgató a különbségek ellenére mégis bebizonyította azt, hogy az egyedüliségben is meg lehet találni a társunkat, még ha az „csak” alkotótárs is. Az impresszív alkotásokat tartalmazó tárlat egészen november 26-ig látogatható a Hallgató Galériában.

 

 
Fotó: Merényi Zita  

 

Képgalériánk a megnyitóról IDE KATTINTVA érhető el.Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Egyetemi egészségnap
Az Eszterházy Károly Egyetem március 27-én Egészségnapot szervez számos előadással és programmal.
Tiszta szívvel Egerben
Az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet Mozgóképművészeti és...
Bemutatkozik az Alföld folyóirat
Az idén 70 éves debreceni Alföld folyóirat szerkesztősége lesz az Eszterházy Károly Egyetem...