Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. augusztus 18. Ilona
ArTér

Senki sincs egyedül a Hallgatói Galériában

Buzsik Alexandra | 2013. november 13. 09:00:01 | Utolsó frissítés: 5 éve
Egyedül címmel nyílt újabb tárlat kedden a Hallgatói Galériában, amelyet F. Balogh Erzsébet festőművész nyitott meg. Ezúttal Mányoki Ádám és Vincze Dániel képeit láthatjuk a leányka utcai kiállítóteremben.

 

 
Fotó: Merényi Zita  

 

F. Balogh Erzsébet, a Vizuális Művészeti Tanszék munkatársa szerint e két alkotó sokban különbözik egymástól. Mányoki Ádám is hasonlóképp vallott erről, azonban a tárlat címének története – és vele együtt a képeké – mégiscsak hasonlóságot tükröz. „Sok a különbség köztünk, de, amikor Dani megmutatta a munkáit, öt perc múlva az „egyedül” cím jutott eszembe, mint közös pont” – mesélte Ádám, miközben a tárlat címéről kérdeztük.
A fiatal művész hozzátette azt is, hogy a kiállítás elsősorban nem azt sugallja, hogy ők lennének magányosak, vagy egyedül érzik magukat munkájuk során, hanem alkotásaik szereplői tükrözik ezt a fajta érzésvilágot.  „A képek szereplői vannak egyedül, ezt ábrázolják. Azt a hangulatot sugallják, hogy az embernek magának kell megbirkóznia az akadályokkal – fogalmazott. Vincze Dániel szerint – aki festményei többségén a kezekre fektette a hangsúlyt – alkotásaik a magányt fejezik ki.

 

Ellentétük a képek technikáján is fellelhető, míg utóbbi alkotó akrillal dolgozva, színesebb darabokat állított ki, addig Mányoki Ádám litográfiával készült fekete-fehér munkái díszítik a Hallgatói Galéria falát.

 

 
Nincsenek egyedül - Mányoki Ádám (jobbra) és Vincze Dávid. Fotó: Merényi Zita  


A két képi ábrázolás szakos hallgató a különbségek ellenére mégis bebizonyította azt, hogy az egyedüliségben is meg lehet találni a társunkat, még ha az „csak” alkotótárs is. Az impresszív alkotásokat tartalmazó tárlat egészen november 26-ig látogatható a Hallgató Galériában.

 

 
Fotó: Merényi Zita  

 

Képgalériánk a megnyitóról IDE KATTINTVA érhető el.Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Eszterházy Rókatábor
Idén első alkalommal szervezi meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Rókatábort...
Eszterházy Gólyatábor 2019
Gratulálunk sikeres felvételidhez, szeretettel várunk egyetemünk Gólyatáborába!
Gratulálunk!
Gratulálunk sikeres felvételi eredményedhez, üdvözlünk az Eszterházy Károly Egyetemen!