Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. augusztus 18. Ilona
ArTér

Diploma 18: megvédték munkáikat a hallgatók

Juhász H. | 2018. június 06. 09:55:15 | Utolsó frissítés: 1 éve
A Diploma 18 kiállítás egy ideje már látogatható a Kepes Intézetben, kedden viszont a végzős hallgatóknak meg is kellett védeniük diplomamunkáikat.

 

Az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézetének tervezőgrafika mesterszakján idén három hallgatónak, elektronikus ábrázolás alapszakon pedig huszonhét hallgatónak kellett megvédenie kedden diplomamunkáját.
Faa Balázs főiskola docenst arra kértük a védés előtt, hogy értékelje az idei munkákat. Elmondta: a munka elkészítése mellett a végzősöknek egy bemutató installációt is készíteniük kellett, melyeknek köszönhetően igazán sokszínű és izgalmas lett a tárlat.

 

 

Megtudhattuk azt is, hogy három szakirány hallgatói: a tervezőgrafika, a webdesign és a mozgókép szakirányon is végeztek fiatalok. Faa Balázs elárulta azt is, hogy hallgatóik közül sokan „kockáztattak", hiszen belevágtak technikai kísérletezésbe, felfedeztek új technológiákat, de ők ezt oktatókként teljes mértékben támogatják.
A diplomavédésre a hallgatók prezentációt készítettek, amik segítségével bemutatták munkáikat, majd válaszoltak a vizsgabizottság kérdéseire, s meg is nézték együtt a kiállított munkákat. A vizsgabizottság meghívott elnöke Simon Péter tervezőgrafikus volt.

 

Főoldali és cikk fotó: Berán Dániel (Heves Megyei Hírlap)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Eszterházy Rókatábor
Idén első alkalommal szervezi meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Rókatábort...
Eszterházy Gólyatábor 2019
Gratulálunk sikeres felvételidhez, szeretettel várunk egyetemünk Gólyatáborába!
Gratulálunk!
Gratulálunk sikeres felvételi eredményedhez, üdvözlünk az Eszterházy Károly Egyetemen!