Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2021. október 26. Dömötör
Arcok

„Gerillában fügefákat ültettem”

Alapvetően földrajzos, de történelemtanár is. Lelkében leginkább mégis területfejlesztő, aki egyben klímastratéga. A tudományos kutatásra épülő szolgáltatások terén országos viszonylatban is kiemelkedő munkát végez csapatával együtt. Dr. Patkós Csaba egyetemi docenssel, a Földrajz és Környezettudományi Intézet vezetőjével beszélgettünk.

Arany minősítéssel ismerték el hallgatónkat

Hallgatónk, Petrovics Adrienn a X. Országos Népek Tánca-Népek Zenéje döntőjében mérettette meg magát.

Folytatják a munkát a Szalában élő gyermekekért

Az Egri Roma Szakkollégium 2019 januárjában indított projektjének lényege, hogy egyetemünk hallgatói az egri Szalai Közösségi Házban, illetve a városrészen élő, hátrányos helyzetű családok körében vállalják a gyermekek korrepetálását. E munkában vesz részt Tóth Lili és Nagy Máté, akik úgy döntöttek, a projekt zárultával is folytatják a munkát.

A visszatérő: újra Kővári Viktor vár az EHÖK irodában

A Kihívók csapatát erősített az Exatlon Hungary 3.évadában Kővári Viktor, az EHÖK irodavezetője. Hazatért.

Romok és tetemek jelennek meg festményein

Hallgatónk, Horváth Rita lehetőséget kapott arra, hogy kiállíthassa alkotásait a Porsche Centrumban Budapesten. Ennek okán beszélgettünk vele a megjelenési lehetőségekről, illetve arról, mostanság milyen témák foglalkoztatják.

Trampúr: „Ezek kik?” – albumkritika az egri zenekar első lemezéről

2021. januárban jelent meg az egri Trampúr zenekar első albuma, az „Ezek kik?”. A zenekar tagjai, Mrena Csongor (gitár, ének), Mustos Gergely (gitár, ének), Mrena Máté (basszusgitár, vokál) és Kerékgyártó Balázs (dob, ének) 2019 óta zenélnek együtt a jelenlegi felállásban.

Diána dobogóra szárnyalt énekével

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) május 21-én tartotta online Mentorfactor versenyét, melyen két eszterházys hallgató: Nagy Krisztina és Kosztik Diána is megmérettette magát. Kosztik Diána harmadik helyezett lett a versenyen. A vele készült interjúban mesél az éneklés szeretetéről és a versenyről.

Valter Attila és a reptéren írt szakdolgozat

Miről szól Valter Attila szakdolgozata? Mikor írta? Mennyire partner az Eszterházy Károly Egyetem abban, hogy profi karrierjére koncentráljon? Most kiderül!

Reflektor

Újra bálozott az Eszterházy
Október 19-én újra birtokba vehették az Agria Tiszket az eszterházys hallgatók. Tavaly a...
Gyilkosság, baleset, titkos levelek - krimit írt volt hallgatónk
Gyerekkorában egy könyvet sem olvasott el, bloggerként azonban már lassan öt éve ír, most...
Beavatás a Leányka úton
Minden elsősnek komoly mérföldkövet jelentenek az egyetemen, kollégiumban eltöltött első...