Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2021. október 26. Dömötör
Arcok

Diána dobogóra szárnyalt énekével

Berán-Juhász Henrietta | 2021. május 26. 15:44:01 | Utolsó frissítés: 5 hónapja
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) május 21-én tartotta online Mentorfactor versenyét, melyen két eszterházys hallgató: Nagy Krisztina és Kosztik Diána is megmérettette magát. Kosztik Diána harmadik helyezett lett a versenyen. A vele készült interjúban mesél az éneklés szeretetéről és a versenyről.

 

– Másodéves óvodapedagógus hallgató vagyok az Eszterházy Károly Egyetemen, Egerben. Körülbelül öt éve kezdtem komolyabban foglalkozni az énekléssel, amikor felvételt nyertem a miskolci Egressy Béni Zeneiskolába magánének szakra.  Öt év alatt számos versenyen, fellépésen vehettem részt, aminek nagyon örülök. Ezt köszönhetem az énektanáromnak és a szüleimnek is egyaránt, mivel tőlük kapom a legtöbb támogatást – osztotta meg velünk Diána. Diána országos és nemzetközi énekversenyeken is fellépett már, melyekről szép eredményekkel távozott.

 

 

– Két versenyt emelnék ki az összes közül, az egyik a Hangok Varázsa Tehetségkutató, ahol többször megmérettettem már magam. A versenyek során az első három helyezésben mindig benne voltam. Különdíjat, díjakat kaptam, az egyik a „Miskolc Hangja” díja volt, a másik pedig egy lehetőség, hogy részt vehetek a Musical és Miskolc Gálán.

 


A másik tehetségkutató, amin részt vettem és kiemelném, az az Eszterházy Csillaga, amit az Eszterházy Károly Egyetem rendezett 2019 decemberében. Nagyon tetszett, hogy az egyetemen ilyen jellegű program is van és, hogy kipróbálhatják magukat a hallgatók, hozzátéve azt, hogy a szervezés és a hangulat is fantasztikus volt a verseny alatt. Számomra még nagyobb élményt jelentett az, hogy a szakmai zsűri a döntőbe beválogatott, majd a tehetségkutató végén az én nevemet mondták ki nyertesnek – emelte ki Diána.

 

 

 

Kérdésünkre azt is elmondta: nagy örömmel fogadta, hogy bekerült a HÖOK Mentorfactor döntőjébe, ahova a tíz legjobbat válogatták be.

 

– Nem is gondoltam volna, hogy ott lehetek majd és megmérettethetem magam az ország egyetemeiről érkező hallgatókkal és ismert szakmai zsűri előtt adhatom elő a produkciómat. A tehetségkutatót Budapesten, a Trip hajón rendezték meg, a verseny szervezése nagyon színvonalas volt. A színpadra lépésem előtt nagyon izgatott voltam, mivel régen volt már lehetőségem színpadra állni, és az is nyomott a latba, hogy ismert, szakmai zsűri előtt mutathattam meg magam, de az sokat segített, hogy a zsűri tagok nagyon közvetlenek voltak – mesélte Diána. A szakmai zsűri tagja volt Király Viktor, Lábas Viki és Lotfi Begi.

 

 

Diána elégedett a harmadik helyezéssel és mint elárulta, az énekléssel a jövőben is szeretne foglalkozni.

 

 

–  Remélem, lesz rá lehetőségem, hogy komolyabban tudjak érvényesülni és elérjem vele a kitűzött célomat, ami az, hogy ne csak a hobbim legyen az éneklés, hanem a munkám is egyben – ismerhettük meg az eszterházys hallgató céljait.

 

A Mentorfactor online közvetítését itt visszanézheted.

 

Fotók: Balogh Tibor0
komment

Reflektor

Újra bálozott az Eszterházy
Október 19-én újra birtokba vehették az Agria Tiszket az eszterházys hallgatók. Tavaly a...
Gyilkosság, baleset, titkos levelek - krimit írt volt hallgatónk
Gyerekkorában egy könyvet sem olvasott el, bloggerként azonban már lassan öt éve ír, most...
Beavatás a Leányka úton
Minden elsősnek komoly mérföldkövet jelentenek az egyetemen, kollégiumban eltöltött első...