Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. január 20. Fábián
Arcok

„Álmodj nagyokat!” - Dániában is szívvel alkot volt hallgatónk

Dániában folytatta tanulmányait Kapronczai Nikoletta, aki tervezőgrafika szakon végzett egyetemünkön. Mesél tapasztalatairól, a dán és a magyar oktatásról, sőt arról is, hogyan került a LEGO-hoz!

Kollégiumaink hallgatói irányítója: ismerd meg Czakó Annát

Czakó Anna nevét talán sok Eszterházys hallgató ismeri, ugyanis az egyetemen nagyon sokat tesz a hallgatókért. Most elárulja, mivel tölti a mindennapjait, milyen feladatkörökért felelős illetve egy kis betekintést is ad a magánéletébe.

Egy fiú, aki mert nagyot álmodni - Báder Elemérrel beszélgettünk

Bár viszonylag későn kezdett zenét tanulni, mára egri közösségi terek állandó szereplője, a Gárdonyi Géza Színház zongoristája, korrepetitora, nem mellesleg egyetemünk ének-zene/német nyelv és kultúra tanár szakos hallgatója Báder Elemér, az Eger Csillagai cím egyik idei jelöltje.

Legyen ismét eszterházys Eger Csillaga!

Báder Elemér, egyetemünk osztatlan ének-zene - német nyelv és kultúra tanár szakos hallgatója is bekerült az Egri Lokálpatrióta Egylet által immár 15. alkalommal meghirdetett „Eger Csillaga” cím jelöltjei közé a „Fiatalok” kategóriájában. A szavazás december 19-ig tart, támogassuk őt voksainkkal!

„Gerillában fügefákat ültettem”

Alapvetően földrajzos, de történelemtanár is. Lelkében leginkább mégis területfejlesztő, aki egyben klímastratéga. A tudományos kutatásra épülő szolgáltatások terén országos viszonylatban is kiemelkedő munkát végez csapatával együtt. Dr. Patkós Csaba egyetemi docenssel, a Földrajz és Környezettudományi Intézet vezetőjével beszélgettünk.

Arany minősítéssel ismerték el hallgatónkat

Hallgatónk, Petrovics Adrienn a X. Országos Népek Tánca-Népek Zenéje döntőjében mérettette meg magát.

Folytatják a munkát a Szalában élő gyermekekért

Az Egri Roma Szakkollégium 2019 januárjában indított projektjének lényege, hogy egyetemünk hallgatói az egri Szalai Közösségi Házban, illetve a városrészen élő, hátrányos helyzetű családok körében vállalják a gyermekek korrepetálását. E munkában vesz részt Tóth Lili és Nagy Máté, akik úgy döntöttek, a projekt zárultával is folytatják a munkát.

A visszatérő: újra Kővári Viktor vár az EHÖK irodában

A Kihívók csapatát erősített az Exatlon Hungary 3.évadában Kővári Viktor, az EHÖK irodavezetője. Hazatért.

Reflektor

1200 eurós bor és egy látogatás Cognac-ban
Csapó kettő, avagy visszatértem Franciaországba és jártam Cognac-ban.
Nem bölcsész szakok „humánosoknak”
Egyre közeledik a bűvös dátum: február 15.
Magyar kutató a NASA-nál
A természettudományok szerelmese egyetemünk oktatója, Dr. Gucsik Arnold, aki tizenévesként...