Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2021. június 15. Jolán
Arcok

Romok és tetemek jelennek meg festményein

Hallgatónk, Horváth Rita lehetőséget kapott arra, hogy kiállíthassa alkotásait a Porsche Centrumban Budapesten. Ennek okán beszélgettünk vele a megjelenési lehetőségekről, illetve arról, mostanság milyen témák foglalkoztatják.

Trampúr: „Ezek kik?” – albumkritika az egri zenekar első lemezéről

2021. januárban jelent meg az egri Trampúr zenekar első albuma, az „Ezek kik?”. A zenekar tagjai, Mrena Csongor (gitár, ének), Mustos Gergely (gitár, ének), Mrena Máté (basszusgitár, vokál) és Kerékgyártó Balázs (dob, ének) 2019 óta zenélnek együtt a jelenlegi felállásban.

Diána dobogóra szárnyalt énekével

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) május 21-én tartotta online Mentorfactor versenyét, melyen két eszterházys hallgató: Nagy Krisztina és Kosztik Diána is megmérettette magát. Kosztik Diána harmadik helyezett lett a versenyen. A vele készült interjúban mesél az éneklés szeretetéről és a versenyről.

Valter Attila és a reptéren írt szakdolgozat

Miről szól Valter Attila szakdolgozata? Mikor írta? Mennyire partner az Eszterházy Károly Egyetem abban, hogy profi karrierjére koncentráljon? Most kiderül!

Egyenes út vezet Kőlyuktetőről Bordeaux-ba

Nem készült gyermekként szőlész-borásznak, mégis ebben találta meg önmagát Takács Réka. Egyetemünk harmadéves hallgatója szeptembertől a világ egyik legrangosabb borvidékének szívében, Bordeaux-ban folytathatja tanulmányait.

„Életem egyik legjobb döntése az EKE”

A félév demonstrátora, többszörös szakelső, Nemzeti Felsőoktatási és Campus Mundi ösztöndíjas, jövőjét pedig továbbra is egyetemünkön képzeli el. Boros Nikolett végzős turizmus-vendéglátás szakos hallgató, aki mindenki előtt jó példaként szolgálhat, ha szorgalomról, elkötelezettségről és kitartásról van szó. Siker, sztori.

„Szerettem volna, ha végre merünk beszélni a tabukról”

Interjú Maraszin Dalma tartalomgyártóval, a Nincs bűntudatom Instagram profil megalkotójával.

Elnöki ügy: Zaja Barbara értékelt

A nehéz év ellenére sem volt hiány sikerekben az Egyetem Hallgatói Önkormányzatának életében – mondta az elmúlt esztendőt értékelő interjújában Zaja Barbara EHÖK-elnök. Szavai szerint az elkövetkező időszak legnagyobb feladata az lesz, hogy visszahozzák a hallgatói életet a mindennapokba.

Reflektor

Egy nap a kertben
Az egyetemi botanikus kert egy varázslatos hely. Június 11-én ismét nyílt napra várták az...
Tudományszeretetre nevelnek a táborokban
Hét színes, tematikus tábort szervez nyáron a gyermekeknek, fiataloknak az Eszterházy Károly...
Janne Teller: Semmi (Lekötelezők 2.)
Folytatjuk Lekötelezők sorozatunkat, ezúttal a Semmivel, Janne Teller regényével. Tartsatok velünk!